Yüksek Lisans ve Doktora Programına Başvurular Başlıyor

Üniversitemiz, Savunma Teknolojileri Anabilim Dalı ve Tarım Bilimleri Anabilim Dalı alanında eğitim almak isteyen yüksek lisans ve doktora öğrencilerini bekliyor.

Lisansüstü programlarla eğitim-öğretime başlayan Üniversitemiz, Bahar 2021 Dönemi için de Savunma Teknolojileri ve Tarım Bilimleri alanında eğitim almak isteyen lisansüstü öğrenci adayları için ilana çıktı. Savunma Sanayi alanında ihtisaslaşma hedefleri doğrultusunda istikrarla yolunu devam eden ve iş birliği protokolleri imzalayan üniversitemiz, alanında uzman akademisyenlerle öğrencilerine nitelikli bir eğitim imkânı tanıyor. Savunma Sanayi kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunarak ders programını ve eğitim altyapısını hazırlayan Üniversitemiz, verdiği eğitimle mezun olmadan öğrencilerine iş bulma fırsatını sunabiliyor.

Savunma Sanayinin yanı sıra Tarım Bilimleri alanında da önemli projeler üreten Üniversitemiz; Tarım Bilimleri alanında da tezli yüksek lisans ve Bitki Koruma Anabilim Dalında Doktora öğrencilerini bekliyor. Sahada ve laboratuvar ortamında ciddi araştırma ve geliştirme çalışması yürüten öğrencilerimiz, sektör ile birlikte bir eğitim sistemiyle yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlıyor.

Üniversitemizde Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi olmak isteyen adayların 01-15 Şubat 2021 tarihleri arasında Üniversitemize başvuru yapması bekleniyor. Ayrıca adaylar Üniversitemizin resmî web sitesi www.sivas.edu.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilir, güncel duyuruları takip edebilirler.

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. MEHMET KUL’DAN ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Öğrenci adaylarına çağrıda bulanan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, “Üniversitemiz hem tarım hem savunma alanında araştırma, teknoloji geliştirme çalışmalarını yapıyor ama üniversitemizin temel fonksiyonlarından birisi de eğitim. Nitelikli araştırmacı, nitelikli mühendis yetiştirmeyi hedefliyoruz. Savunma teknolojileri yüksek lisans ve savunma teknolojileri doktora programlarımız 1 yıldır devam ediyor. Burada çok güzel ilerlemeler kaydettik. Bizim yüksek lisans doktora öğrencilerimizden bazıları şu anda TÜBİTAK SAGE’de çalışıyor, 1 yıldır TUSAŞ-TAİ’de çalışan doktora öğrencimiz var. ROKETSAN ile ASELSAN ile çalışan öğrencilerimiz var. Öğrencilerimize güzide savunma şirketlerinin kapısını açtık. Öğrencimizin 1 yıldır TAİ’de çalışması demek bizim adımıza, Sivas’ın adına proje ekibinin içine girdi demek. O tesislerin altyapısında çalışıyor, oradaki projelerde yer alıyor. Hem doktora tezini yapıyor hem de bu saha tecrübesini elde ediyor. Şu anda bu öğrencilerimizin sayısı 100’e yaklaştı. Tarım Bilimlerinde de yüksek lisans ve doktora programlarımız var. Şubat başında 15 gün boyunca bahar dönemi için yeni öğrencilerimizi almaya başlayacağız. Türkiye’deki bütün gençlerimizi yüksek lisans ve doktora programlarımıza davet ediyoruz. Diğer üniversitelerdeki programlardan tamamen farklı. Biz özel sektörün ve alanındaki en iyi firmaların kapılarını açıyoruz. Oradaki proje ekiplerine katılma şansını veriyoruz” ifadelerine yer verdi.