Yüksek Hızlı Trenle Eğitimde Kalite Artacak

Test sürüşlerine başlayan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı eğitimde kaliteyi artıracak. Sultan Şehir Sivas’ı 2 saat gibi kısa bir sürede Ankara’ya bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren, alanında uzman akademik kadronun yanında şehir dışından gelen öğrencilerin de Üniversitemize kısa sürede ulaşmasını sağlayarak eğitim kalitesinin de artmasına katkı sağlamış olacaktır.
      Savunma Teknolojileri ve tarım teknolojileri alanında ihtisaslaşma hedefiyle eğitimlerine yön veren Üniversitemiz, Ankara’daki üniversitelerden alanında yetkin öğretim üyelerinin eğitim ve araştırmada desteklerini sağlamak, tecrübelerinden faydalanmak açısından günübirlik gidip gelmeleriyle bunu sağlamış olacaklardır. Üniversitemiz böylece Yüksek Hızlı Trenin gelmesiyle hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak. Ankara-Sivas arasında köprü niteliği taşıyacak olan Yüksek Hızlı Tren sayesinde Üniversitemizde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi almak isteyen öğrenciler kolaylıkla Üniversitemize ulaşabilecek.
      Aynı zamanda iş birliği yürüttüğümüz TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK UZAY, TUSAŞ, ASELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, HAVELSAN gibi ülkemizin önemli savunma sanayi kuruluşlarında görev alan akademik isimlerin Üniversitemize kolaylıkla ulaşması sağlanmış olacaktır.
      İş birliğimiz kapsamında Savunma Sanayi kuruluşlarında görev alan öğrencilerimiz ve asistanlarımız kısa sürede Ankara’ya ulaşma imkânı neticesinde ülkemizin önemli laboratuvarlarında yapılan Ar-Ge çalışmalarının daha etkili şekilde yürütülmesini sağlamış olacaklar. Bunun yanında ilerleyen süreçte lisans öğrencilerimizin de Ankara’ya büyük sanayi kuruluşlarına staj yapabilmeleri için günübirlik gidip gelme imkânını elde etmiş olacaklar. Ayrıca tez ve sanayi danışmanlıklarını yine savunma sanayi kuruluşlarında görev alan akademik personel ile birebir iletişim ile tamamlayabileceklerdir.
      Ayrıca Yüksek Hızlı Trenle birlikte savunma sanayi kuruluşlarının da kapıları açılacak, öğrencilerimiz Üniversitemizde aldığı eğitimi, savunma sanayi kuruluşlarında uygulamaya koymakla beraber iş imkânını da elde etmiş olacaklardır. Böylece kaliteli eğitim, yerli ve millî savunma sanayisine yönelik projelere yansıyacaktır.