Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Üniversitemiz Doğa Sporları Topluluğu organizasyonuyla etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakma faaliyeti gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’un katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, akademik, idari personelimizle beraber araştırma görevlileri ve  öğrencilerimiz ile Sivas Doğa Koruma ve Millî Parklar Müdürlüğü personeli katıldı.

Sultan Şehir Sivas’la özdeşleşen Kardeşler Tepesinde gerçekleştirilen faaliyette konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul “Kar yağışının etkisiyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yemleri doğaya bıraktık. Bu zorlu hava şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanları unutmamak, onları düşünerek bir şeyler yapmak bizim için bir insanlık görevidir. Böylesi önemli bir görevi yerine getirmenin huzurunu şu an yaşamaktayız. Etkinliğe katılan Üniversitemiz personeline ile Sivas Doğa Koruma ve Millî Parklar Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum. Yem bırakma faaliyeti ilerleyen zamanlarda belirli aralıklarla devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.