Üniversitemizde Siperlik Maske Üretildi

Üniversitemiz idari ve akademik personeli, dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleye katkı ve sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla 3D yazıcılarla Siperlik Maske üretti. Üretilen maskeler Genel Sekreterimiz Kadir Ali SEÇER, Doktor Öğretim Üyesi Yusuf DOĞAN ve Araştırma Görevlisi Ümit YILMAZ tarafından Numune Hastanesi Başhekimliğine teslim edildi.

Ayrıca Numune Hastanesi Başhekimliği ile hastanenin ve sağlık çalışanlarının bu zorlu süreçte ihtiyaç duyduğu teçhizat ve ekipman üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılan görüşmeler neticesinde tıbbi teçhizat üretimi ve geliştirilmesi için Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi akademisyenleri çalışmalara başladı.

Öte yandan birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu sürecin üstesinden gelmek ve yeni tip Koronavirüs salgınıyla mücadeleye katkı sağlamak için Üniversitemiz idari ve akademik personeli tarafından Siperlik maske üretimi devam edecek. Üretilen maskeler belirli aralıklarla ihtiyacı olan hastanelere ve sağlık kuruluşlarına teslim edilecek.