Üniversitemizde 6 Şubat Depremlerinin Yıldönümünde Anma Programı Düzenlendi

<b>Üniversitemizde 6 Şubat Depremlerinin Yıldönümünde Anma Programı Düzenlendi</b>

Üniversitemizde, Türkiye’nin son yüzyılda yaşamış olduğu en büyük doğal afet olarak tarihe geçen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş ili Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin yıldönümünde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Konferans Salonunda düzenlenen anma programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emre Biçer ile Prof. Dr. Kaan Kökten, Üniversitemiz Genel Sekreteri Kadir Ali Seçer, fakülte dekanları ve üniversitemiz akademi ve idari personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okunmasının ardından Hasan Aksu Cami İmam Hatibi Murat Taşkıran tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul depremin asrın felaketi olduğuna dikkat çekerek “Tam bir yıl önce vefat eden 50 bini aşkın vatandaşımızla 14 milyon kişinin etkilendiği bu olay dolayısıyla yer değiştiren, sıkıntılar yaşayan, mağdur olan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun derken vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Geldiğimiz noktada milletimizin birliği, hükümetimizin, devletimizin olaylara ilk gününden itibaren sahip çıkması pek çok sorunun çözümlenmesini sağladı. Dünyada başka bir millet, devlet ve ülke yok ki asrın felaketi olarak görülen bir doğal afetten sonra bu denli hızlı toparlanabilsin ve bunu tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir asrın birlikteliğine dönüştürebilsin. Bu yüce millet ve devlet inanın bu yarayı bir yıl gibi kısa sürede sardı ve sarmaya da devam ediyor. Herkes bu başarı hikâyesinde pay sahibi oldu ve birlikte bu zorlu süreci atlattık. Burada yeni nesilleri yetiştiren bizlere de büyük görevler düşüyor. Etik değerlere ve işinin hakkını veren bireyler yetiştirerek depremde gördüğümüz insandan kaynaklanan sorunları ortadan kaldırmalıyız.” dedi.

SBTÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan video gösteriminin ardından AFAD Eğitim Şube Müdürü Fatih Tecer deprem öncesi hazırlık süreçleri, deprem anı ve depremin akabinde yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.