Üniversitemiz Senato Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Başkanlığında Toplandı

Prof. Dr. Erol Özvar, Üniversitemizi ziyareti kapsamında Senato Toplantısına da başkanlık etti. Senato toplantısında konuşma yapan YÖK Başkanı Özvar; “Sivas Bilim ve Teknoloji yeni, hatta belki en son kurulan üniversitelerden bir tanesi. Kısa zaman içerisinde hakikaten ciddi bir mesafe kat ettiğini söylemem lazım. Türkiye’de Üniversitelerin bir başarı hikayesinin olacağına inanıyorum. Zaman önemli, vakit önemli ama günümüz şartları içerisinde çok akıllıca planlamalar ve kaliteli hocalarla kısa zaman içerisinde çok ciddi mesafeler kat etmek mümkün. En azından Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bunu gösteriyor. Bizim de gördüğümüz kadarıyla bilhassa bir kısım kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapmış olduğu ortak projeler ve öğrencileri buraya bağlamaları fevkalade önemli. Çalışmak isteyen kaliteli, proje peşinde koşan, yayın üretimine odaklanmış yahut iş dünyası ile yakın ilişkiler kurmak isteyen girişimci ruha sahip ve bunu yapmak isteyen insanlar bir araya geldiğinde kısa süre içerisinde çok ciddi mesafeler kat edilebiliyor. Bu oryantasyonla hareket eden arkadaşlar arıların bal yapması gibi çevrelerinde hemen bir muhit, bir ortam veya ekosistem inşa ediyorlar. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin yolun başında olmakla beraber bu konuda önemli bir mesafe kat ettiğini söylemek durumundayız. Yapılanlar değerlendirildiğinde geleceğe ilişkin çok ciddi müspet veya olumlu bir kanaat içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim. Bu sistemin veya ekosistemin ikliminin daha gelişerek büyüyebilmesi için kalitesinden ödün vermeden genişlemesi, bilhassa araştırmacı öğretim üyesi profiline yeni zenginlikler katması gerekiyor. Çalışmalar ciddiyetini korur ve aynı hızda ilerlerse, Üniversitemiz beş sene sonra çok farklı bir noktaya ulaşır.” ifadelerine yer verdi.

“REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. MEHMET KUL VE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ve ekibini başarılarından dolayı tebrik eden YÖK Başkanı Özvar; “Üniversitemiz kısa sürede önemli başarılar elde etti. Başarılarından ve emeğinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyorum. Bundan sonra da böyle devam etmesini diliyorum. Yükseköğretim Kurulu olarak bundan sonraki süreçte de Üniversitemizi desteklemeye devam edeceğiz. Bu başarı sürer ve artarsa ülke içerisinden ve ülke dışından önemli akademisyenler de burada yer almak ister” şeklinde konuştu.

Senato toplantısının ardından Üniversitemizde Şeref Defteri’ni imzalayan YÖK Başkanı Özvar, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’a çalışmalarında başarılar diledi.