Üniversitemiz ile HAVELSAN Arasında İş Birliği

Üniversitemiz, Savunma Sanayisi alanında ihtisaslaşma hedefi doğrultusunda iş birliği kurmaya ve geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda HAVELSAN’da gerçekleştirilen imza töreninde Genel Müdür Sayın Dr. Mehmet Akif NACAR ile Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL arasında iyi niyet anlaşması imzalandı.
      TÜBİTAK UZAY, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK BİLGEM, TÜBİTAK MAM ve TUSAŞ gibi önemli savunma sanayi kuruluşlarıyla iş birliği protokolleri imzalayan Üniversitemiz, son olarak yerli ve millî imkanlarla geliştirilen HAVELSAN ile protokol imzaladı. Bu kapsamda birlikte çalışma olanaklarının araştırılması ve yapılması gereken çalışmaların sürdürülebilmesi amacıyla birlikte çalışma olanaklarını ve yöntemini belirleyerek birçok proje alanında çalışılabilmeyi planlamaktadırlar.
      Yapılan bu anlaşmayla akademik personelimiz ve öğrencilerimiz yerli ve millî savunma sanayi ekipmanları için geliştirecek projelerde görev alabilme şansına sahip olabileceklerdir. Ayrıca öğrencilerimiz geliştirilen projelerde yer almak, buralarda Ar-Ge çalışmalarına katılabilecek ve staj yapma imkânına sahip olabileceklerdir. Böylece eğitimde, araştırmada, projede ve üretimde önemli hamleler gerçekleştirilebileceklerdir. Üniversitemiz Savunma Sanayi alanında ihtisaslaşma hedefleri doğrultusunda HAVELSAN’ın sahip olduğu tecrübelerden faydalanmak; HAVELSAN’a faydalı olabilecek Ar-Ge faaliyetlerini beraberce yürütmeyi tasarlamaktadır.
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL, ülkemizin yerli ve millî savunma sanayi hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalarda yer almak ve katkı sağlamak amacıyla iş birliği protokolleri imzalamaya devam edeceğini ifade etti.