Üniversitemiz ile ASELSAN Sivas Hassas Optik Arasında İş Birliği

ASELSAN Sivas Hassas Optik ile Üniversitemiz arasında iş birliği protokolü imzalandı. The Green Park Hotelde gerçekleştirilen törende ASELSAN Sivas Hassas Optik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul iş birliği protokolüne imza attı.

İmza törenine Savunma Sanayisi Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Millî Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Salih Ayhan ve il protokolü katıldı.

Üniversitemiz, ülkemize değer katan projelerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Savunma Sanayi kuruluşlarıyla bir dizi protokoller imzalamaya devam ediyor. Bu kapsamda ASELSAN Sivas Hassas Optik ile imzalanan protokolle Sivas’ın optik merkezi olması yönünde geliştirilecek projelerde güç birliği yapılacak.

TÜBİTAK UZAY, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK BİLGEM, TÜBİTAK MAM ve TUSAŞ gibi önemli savunma sanayi kuruluşlarıyla iş birliği protokolleri imzalayan Üniversitemiz, son olarak yerli ve millî imkanlarla Zırhlı Araç Periskobu ve Tabanca Refleks Nişangahı üretimi yapan ASELSAN Sivas Hassas Optik ile protokol imzaladı. Yapılan bu güç birliğiyle akademik personelimiz yerli ve millî savunma sanayi ekipmanları için hassas optik üretiminde geliştirecek projelerde görev alacak. Ayrıca öğrencilerimiz geliştirilen projelerde yer almak buralarda staj yapma imkanına sahip olacaklar.

Sivas Valiliği koordinesi, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Yönetimi ve Savunma Sanayi firmalarının projeleri ve katkılarıyla Sivas’ın Optik Merkezi olması amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Üniversitemiz de bu doğrultuda, 100 yıl önce siyasî bağımsızlığın tohumlarının atıldığı Sivas, bugün de savunma, güvenlik ve teknolojik bağımsızlığın en önemli kilometre taşlarından biri olacaktır. Dolayısıyla yerli ve millî üretimin artmasına fayda sağlamak amacıyla mevcut projelerin geliştirilmesine katkısı olacak, yeni projeler geliştirerek Sivas’ımıza, ülkemize hizmet etmenin gururunu yaşayacaktır.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde imzalanan protokoller kapsamında TÜBİTAK UZAY, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK BİLGEM, TÜBİTAK MAM ve TUSAŞ gibi savunma sanayi kuruluşlarında Ar-Ge birimlerinde ve projelerde görev alan akademik personelimiz, imzalanan bu anlaşma ile ASELSAN Sivas Hassas Optik firmasında da görev alacak. Böylelikle ülkemizin önemli savunma sanayi kuruluşlarından edinilen bilgi ve deneyim ilimize taşınacak, ASELSAN Sivas Hassas Optik firmasına da katkı sağlayacak.

Önümüzdeki süreçte eğitimde, araştırmada, projede ve üretimde önemli hamleler gerçekleştirilebilecek. Üniversitemiz Savunma Sanayi alanında ihtisaslaşma hedefleri doğrultusunda ASELSAN’ın sahip olduğu tecrübelerden faydalanmak; ASELSAN’a faydalı olabilecek Ar-Ge faaliyetlerini beraberce yürütmeyi öngörmektedir.