Üniversite tanıtım fuarında öğrencilere TOGG sürprizi

<b>Üniversite tanıtım fuarında öğrencilere TOGG sürprizi</b>

Sivas’ta Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından gerçekleştirilen Üniversite Tanıtım Fuarına gelen öğrenciler yerli ve milli otomobil Togg’la karşılandı.
Üniversitemiz Kampüsünde gerçekleşen Anadolu Üniversiteler Birliği Tanıtım Fuarına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Dursun Yıldırım, ORAN Kalkınma Ajansı Sivas Koordinatörü Yunus Emre Şeker; akademik ve idari personel, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.
15 üniversiteyi bünyesinde barındıran Anadolu Üniversiteler Birliği Sivas’ta tercih döneminde olan lise öğrencilerine verdikleri eğitim hakkında tanıtım yaptı. Tanıtım fuarına gelen öğrenciler fuar alanına getirilen yerli ve milli otomobile yoğun ilgi gösterdi.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, bu fuarların öğrencilerin doğru tercih yapması ve meslekleri tanıması açısından önemli olduğunu söyleyerek, büyük şehirde yaşayan öğrencilerin elde ettiği fırsatları Sivas’ta ki öğrencilerin ayağına getirdiklerini söyledi. Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesilerek fuarın açılışı yapıldı.
“15 ÜNİVERSİTEYİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURDUK”
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, fuarda 15 üniversitenin verdikleri eğitimler hakkında öğrencilere kendilerini tanıtacağını söyleyerek, “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak burada ki 15 üniversitenin tercih ve tanıtım fuarlarında doğru tercihler yapmanız ve aynı zamanda üniversiteleri tanımanız amacıyla düzenlemiş olduğu fuarın sizlere faydalı olmasını temenni ediyorum. Sevgili gençler bu tür fuarlar normalde Ankara-İstanbul gibi büyük şehirlerde yapılıyor. Anadolu Üniversiteler Birliği olarak da diğer illerdeki üniversite tercihi yapacak gençlere hem meslekleri tanımaları açısından, ilerideki kariyer planlamaları açısından hem de üniversiteleri tanımaları açısından 15 üniversite birlikte bu fuar etkinliğini gerçekleştirdik. Bugün Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde güzel bir etkinlik geçmesini diliyorum. Tüm stantları dolaşmanızın geleceğinizi planlama ve meslekleri tanıma açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Böylece büyük şehirlerdeki gençlerin elde ettiği fırsatı sizin ayağınıza getirmeye çalıştık. 15 üniversite buradan sizlere hem kendilerini tanıtmaya çalışacak hem de gelecekteki meslek seçimleriniz açısından yardımcı olmaya çalışacaktır” ifadelerini kullandı.
Öte yandan tanıtım fuarına gelen öğrenciler yerli ve milli otomobili görünce mutlu olduklarını söyleyerek, üniversitelerin yaptığı tanıtımların gelecekte ki tercihlerini etkileyeceklerini söylediler.