Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği Bölümleri Tanıtıldı

Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği  Bölümleri Tanıtıldı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) tarafından Şems-i Sivasî İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen “Kütüphane Buluşmaları” kapsamında Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği bölümlerinin tanıtımı yapıldı.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Şems-i Sivasî İl Halk Kütüphanesi iş birliği ile öğrencilere yönelik düzenlenen bölüm tanıtımlarında bu hafta 2 Haziran 2022 Perşembe günü Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği bölümlerinin tanıtımı yapıldı.
Tanıtım etkinlikleri kapsamında Yavuz Bülent Bakiler sergi salonunda öğrencilere Havacılık ve Uzay Bilimleri hakkında genel bilgiler verildi. Salonda kurulan bilgisayar ve simülasyon sistemi ile öğrencilere kısa süreli de olsa uçuş deneyimi yaşatıldı. SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul da öğrencilerin bu eğlenceli deneyimine eşlik etti. Hem eğlenen hem de uçak mühendisliğine ilişkin yeni bilgiler edinen öğrenciler, SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ile sohbet ederek tercih süreçlerine ilişkin tavsiyeler aldı.
Hafta boyu süren etkinlikler 2 Haziran 2022 Perşembe günü SBTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Human Amiri’nin “Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği” konulu konferansı ile tamamlandı. Öğrencilerin meslekleri tanıması ve tercihlerini doğru yapabilmesi amacıyla gerçekleştirilen konferansın ardından devam eden söyleşi kısmında Dr. Öğretim Üyesi Human Amiri, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Etkinliklerle ilgili bir açıklama yapan SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul; “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak Şems-i Sivasî İl Halk Kütüphanesindeki tanıtım günlerine devam ediyoruz. Bu hafta Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği bölümlerimiz tanıtımlarını gerçekleştirdiler. Hafta boyunca lise öğrencilerine hatta ortaokul, ilkokul öğrencilerine varıncaya kadar havacılık ve uzay bilimlerini sevdirecek etkinlik ve faaliyetler gerçekleştirdiler. Programın son gününde de Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Human Amiri tarafından kapanış konferansı gerçekleştirildi. Hafta boyunca çok güzel ve verimli etkinlikler düzenlendi. Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler ve onların öğretmenleri programlarımıza katılım sağladılar. Umarım gençlerimize havacılık ve uzay bilimlerini sevdirmişiz diye düşünüyoruz. Üniversitemizin tanıtım çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam edecektir. Katılan herkese, organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi başta olmak üzere katkılarından dolayı bütün akademik ve idari personelimize teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üniversite sınavlarına girecek tüm öğrencilerimize de başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.