TÜRES Yönetiminden Rektörümüz Prof . Dr. Mehmet KUL’a ziyaret

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Sayın Ramazan BİNGÖL ve beraberindeki heyet, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL’u makamında ziyaret ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Genel Başkan Ramazan BİNGÖL, Ahilik kültürünü canlı tutmaya çalıştıklarını belirterek; “Şehirlerin kültürel gelişimine katkı sağlamak ve israfın önüne geçmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda geri dönüşüm-yerinde ayrıştırma projesi hazırladık ve Cumhurbaşkanlığına sunum yaptık. Ülkemize ciddi katma değer sağlayacak olan bu önemli projemizde Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin de yer almasını çok isteriz” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL ise; “TÜRES İl Temsilcisi İshak Kaan USTA, Sivas mutfağının tanıtılması için büyük çaba harcıyor. Bu tutumundan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak geri dönüşüm ve yerinde ayrıştırma projesini önemsiyoruz. Bu konuda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin önceliğinin savunma sanayine yönelik ara eleman yetiştirmek olduğunu kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL; “Kısa süre içerisinde yüksek lisans eğitimine başlayacağız. İlk etapta 50 öğrenci almayı planlıyoruz. Bir kısım akademisyen göreve başladı, hatta ilimizi tanımak için çeşitli kurumları ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceliyorlar. Dün TEKNOKENT’i ziyaret ederek yazılım firmasıyla görüşme yaptılar. Bugün de ilimizde hassas optik üretimi yapan ASELSAN’ı ziyaret ettiler. Bu ziyaretlerinin amacı sadece kurumumuza değil ilimizde üretim yapan sanayi kuruluşlarına da katkı sağlamak” dedi.

Son olarak üniversitemizde görev yapan akademisyenlere verilen destek hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL; “Sivas Hizmet Vakfı ile Sivas Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Kurma ve Destekleme Vakfının katkılarıyla üniversitemizde görev alan akademisyenlere 5 yıl süre ile aylık en az 2000 lira destek verilecek” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretin ardından TÜRES İl Temsilcili İshak Kaan USTA, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL ve Genel Sekreterimiz Kadir Ali SEÇER’e “Milli Mücadelede Sivas, Geleneksel Türk Mutfağı” isimli kitabını takdim etti.