Sivas Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarına 13 Üniversite Katılıyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) tarafından koordine edilen “Anadolu Üniversiteler Birliği Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarları” kapsamında 26 Temmuz 2022 Salı günü Sivas’ta gerçekleştirilecek olan Fuara 13 üniversite katılacak.
Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi bahçesinde gerçekleştirilecek olan “Sivas Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı” 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.
SBTÜ tarafından koordine edilen “Sivas Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı”nda; Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi stant açacak.
Sivas Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarını ziyaret edecek üniversite adayları, veliler ve öğretmenler, fuara katılan 13 üniversiteyi daha yakından tanıma, merak ettikleri hususları stantlarda görevli akademik ve idari personele doğrudan sorarak kaynağından doğru bilgi alabilme ve aldıkları bu bilgiler ışığında daha doğru ve tutarlı tercihler yapabilme imkânına kavuşmuş olacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul; “Bu yıl üniversite sınavlarına giren öğrencilerimizin üniversite tercihlerini 27 Temmuz – 05 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapmaları gerekiyor. Doğru tercih doğru gelecek demektir. Doğru tercih yapabilmenin en önemli şartlarından biri üniversiteleri doğru ve yeterince tanıyabilmektir. Ülkemizde üniversite tanıtım ve tercih fuarları genelde Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde düzenlenmektedir. Dolayısıyla bizim bölgelerimizdeki öğrencilerimiz bu imkanlardan yeterince yararlanamamaktadır. SBTÜ koordinasyonuyla 26 Temmuz 2022 Salı günü Sivas’ta düzenleyeceğimiz bu Fuarda, Sivas’taki öğrencilerimizin 13 üniversiteyi daha yakından ve doğru tanımalarına ve tutarlı tercihler yapabilmelerine önemli bir katkı sağlamış olacağız. Sivas’taki öğrencilerimizin üniversite tercihlerini yapmadan önce bu fuarı mutlaka ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. SBTÜ standımız 26 Temmuz 2022 tarihinden sonra da 4 Ağustos 2022 tarihine kadar yine Atatürk ve Kongre Müzesi bahçesinde hizmet vermeye devam edecek. Bu yıl, Uçak Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bitki Koruma bölümlerine lisans öğrencisi alacak olan SBTÜ hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenciler, veliler ve öğretmenler 4 Ağustos 2022 tarihine kadar SBTÜ standımızı ziyaret edebilirler.” dedi.