Sivas TSO Meclis Toplantısına Katılan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul Sanayici ve İş İnsanlarına Yeni Yatırım Alanları Hakkında Bilgi Verdi

Sivas TSO Meclis Toplantısına Katılan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul Sanayici ve İş İnsanlarına Yeni Yatırım Alanları Hakkında Bilgi Verdi

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul 11 Şubat 2022 Cuma günü Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısına konuk oldu. Rektörümüz Kul, Sivas’taki sanayici ve iş insanlarının yatırım yapabileceği 3 konuda paylaşımlarda bulundu.
Yatırım yapılabilecek alanlarla ilgili paylaşımlar öncesinde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, teknoloji ve sanayi üretimi bakımından gelişmiş ülkelerde, üniversite-sanayi iş birliğinin kalkınmanın anahtarı olarak görüldüğüne vurgu yaptı.
Ülkemizde, özellikle millileşme ihtiyacı duyulan sektörlerden sağlık, savunma, enerji, haberleşme ve tüketici elektroniği alanlarında üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarının öncelikli olarak ele alınmakta olduğunu belirten Rektörümüz Kul, üniversitelerin yürütmekte oldukları bilimsel çalışmalarla endüstrinin problemlerine yenilikçi çözümler sunmasının yanı sıra ülkemizin küresel düzeydeki teknoloji rekabetinde lider konuma gelmesini sağlayacak teknolojilerin geliştirilmesinde de kritik rol oynadığını söyledi.
YÖK’ün, üniversitelerde yürütülen Ar-Ge sonuçlarının ticarileştirilmesi için prototip geliştirme, ölçeklendirme ve teknoloji doğrulama çalışmalarının yürütülebilmesine yönelik teknoloji uygulama merkezleri ve destek mekanizmaları oluşturulmakta olduğunu belirten Rektörümüz Kul sözlerine şu şekilde devam etti; “Savunma teknolojileri ve tarım bilimleri alanlarında, sektörün ihtiyaç duyduğu uygulama ve beceri yetkinliği yüksek, nitelikli ve donanımlı mühendisleri yetiştirme hedefiyle kurgulanan Üniversitemiz, bu hedefe ulaşmak bakımından olmazsa olmaz bir önem taşıyan üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem ve öncelik vermektedir. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdam odaklı bağlantıların oluşturulması konusunda sektör temsilcileri ile sürekli temas halindeyiz. Bu kapsamda gerek ilimizde gerekse ülkemizde güçlü iş birlikleri oluşturduk. Öğrenci başarısını önceleyen bir yaklaşımla ülkemizde öncelikli sektörler olarak ifade edebileceğimiz savunma ve tarım sektörünün geleceğine katkı sunacak önemli iş birlikleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Üniversitemizin fiziki ve bilimsel potansiyelini İlimizdeki tüm kesimlerle paylaşmak, birlikte eğitmek, birlikte üretmek ve birlikte başarmak istiyoruz. Bugün sizlerle, Üniversitemizdeki hocalarımızın üzerinde Ar-Ge çalışmaları yaptığı, katma değeri yüksek mal üretimi noktasında siz sanayici ve iş insanlarımızın yatırım yapabileceğini düşündüğümüz 3 konuda paylaşımlarda bulunmak istiyoruz. Bu paylaşımımızın, siz değerli iş insanlarımız tarafından yatırıma dönüştürülmesi ve ülkemizin katma değerli üretim ve ihracat temelinde kalkınmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum.”
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul daha sonra, SBTÜ’de yapılan Ar-Ge çalışmalarına dayalı olarak Sivas’taki sanayici ve iş insanlarının yatırım yapabileceği “Fiber Optik Kablo Üretimi”, “NdFeB Mıknatıs Üretimi” ve “Mühimmat İmha ve Geri Dönüşüm Projesi”nin yatırım avantajları, üretim prosesleri, yatırım için gerekli cihazlar ve maliyeti, Türkiye pazarı, ihracat imkanları konularını kapsayan bir sunum yaptı.


Copyright © 2024 Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi,Gültepe Mahallesi Mecnun Otyakmaz Caddesi No:1 Merkez/Sivas
Skip to content