Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden Önemli Çalışma

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Sayın Hakan Demirgil'i ziyaret ederek Üniversite-Sanayi iş birliğinin önemine değindi.
DİAGNOSTİK ARIZA TESPİT CİHAZI ÜRETİMİ
Ziyarette konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Teknoloji sayesinde araçtaki arızanın kısa sürede bulunabileceğini belirterek; “Üniversite ve Esnaf Odası üç önemli projeyi birlikte yürütecek.  Bunlardan biri oto sanayi esnafının işlerini kolaylaştıracak olan Diagnostik Arıza Tespit Cihazı” dedi.
Geliştirilen cihazla esnafların daha hızlı ve kaliteli hizmet verebileceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul “Bu cihazlarla araç üzerinde bulunan arızalar ve sorunlar kolay bir şekilde tespit edilecek. Geçmiş zamanlarda arızalar test sürüşü yapılarak aracın yolda gidişi esnasındaki sesleri dinleyerek tahmini yorumlarla bulunmaya çalışılıyordu. Yani fiziksel bir tespit söz konusu idi. Bu yorumlarla yanlış bir tespit yapılabilirdi. Tanılama cihazları ile bu yanlışlık ortadan kalkmış olacak.  Böylece hem araç kullanıcıları hem de araç bakım tamir işleriyle uğraşan ustalarımız için büyük kolaylık olacak. Araçta bir arıza var mı yok mu öğrenmek, varsa olan arızayı doğru şekilde teşhis etmek yanlış bir işlemle harcanacak zaman ve paradan tasarruftur. Aracınıza uyan bir arıza tespit cihazı ve bu cihazın doğru kullanımını bilmek büyük fayda sağlayacaktır.” ifadelerine değindi.
ESNAFA EĞİTİM
Ayrıca Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Üniversitemiz akademik personeli tarafından sanayi esnafına yönelik araç sensörleri konusunda eğitim vermesi planlanmaktadır. Bunun yanı sıra araç sensörlerinin yaygın olarak kullanılması sebebiyle meydana gelen arızaların tespiti ve arızanın giderilmesi amacıyla sanayi sitelerinde teknoloji atölyesi kurulması konusunda da mutabakata varıldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Sayın Hakan Demirgil, örnek dayanışma için Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’a teşekkür etti.
Kurumlar arası iş birliği ve dayanışmanın esnaflara ciddi anlamda katkı sağlayacağını belirten Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil “Sayın Rektörümüzün ziyaretinde anlamlı proje fikirleri üzerinde mutabık kaldık. Ayrıca kurumlar arası iş birliğinin artırılması ve yeni dönemde müşterek yürütülebilecek projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Bu dayanışma sürdükçe kentimize hep birlikte daha güzel hizmetler getirme imkanlarımız olacak.” şeklinde konuştu.