Sivas Bilim Teknoloji üniversitesi’nde Öğrenci Alımına Başlandı

Savunma sanayii ve teknolojileri alanında ihtisaslaşacak olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ilk öğrencilerini alıyor. Mayıs 2018’de hiçbir üniversiteden bölünmeksizin ve hiçbir bağlantısı olmaksızın yeni bir üniversite olarak kurulmuş, rektör ataması 27 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşmiş ve yapılanmasına 2019 yılında başlamış olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Savunma Teknolojileri alanında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi almaya başladı.
            2019-2020 bahar döneminde başlayacak olan eğitimlerde ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK UZAY, TUSAŞ-TAİ ve Türk Uzay Ajansı gibi ülkemizin önemli savunma sanayi kuruluşlarında görev alan uzman öğretim üyeleri ders verecek. İlk ders zili 24 Şubat 2020 Pazartesi günü itibariyle çalacak.
            Lisansüstü programlara başlayan öğrenciler söz konusu savunma sanayii kuruluşlarında görev alan hocaların tez öğrencisi olma imkanına da sahip olacak. Böylece öğrenciler savunma sanayi alanında uzman araştırmacılar olarak eğitimini tamamlayacak.
            Üniversitemizde Savunma Teknolojileri alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmak ve alanında uzman akademik kadrodan eğitim almak isteyen adaylar 12 Şubat 2020 Çarşamba günü mesai bitimine kadar şahsen ya da posta yoluyla Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne başvuru yapılabilecektir. Adaylar www.sivas.edu.tr adresinden başvuru şartları ve sınav hakkında ayrıntılı bilgi alabilir.