Sivas Belediyesi ve SBTÜ İHA Pistinde

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Havacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Deniz Başdemir, Genel Sekreter Kadir Ali Seçer ve Uçuş Eğitmeni İsmail Öcal, Sivas Belediyesi tarafından altyapı çalışmaları devam eden İHA pisti ve sosyal tesis kompleksini ziyaret etti.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde İHA 0-1-2 eğitimleri için kullanılacak alan pek çok eğitim faaliyetine de ev sahipliği yapacak.

Üniversite öğrencilerinin uçuş ve İHA eğitimlerinin yanı sıra SBTÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülecek İHA Pilot Eğitimleri Sertifika Programı kapsamında da eğitim faaliyetlerinin de yer alacağı pistin aynı zamanda Teknofest Etkinliklerinin Sivas ayağına da ev sahipliği yapması amaçlanıyor.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, havacılık alanında yürüttüğü faaliyetleri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen İNSANSIZ HAVA ARACI EĞİTİM KURULUŞU YETKİ BELGESİ ile güçlendirdi.