<b>Selçuk Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Ziyaret</b>

Selçuk Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini (SBTÜ) ziyaret etti.

HEDEF Projesi kapsamında üniversite ve meslek seçimi konularında öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla 12 Ocak 2023 Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Sivas OSB İŞGEM’de bulunan İleri Alaşımlar Üretim Merkezi ziyaret edildi. Burada savunma sanayi ve medikal alanında yürütülen çalışmaları inceleyen öğrenciler, daha sonra SBTÜ Kampüsüne hareket etti.

SBTÜ Kampüsü içerisinde bulunan Lütfi Abay Yapay Zekâ, Robotik ve Kontrol Laboratuvarı, Aerodinamik ve İtki Laboratuvarı, Yapı ve Malzeme Laboratuvarı, İHA Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı Laboratuvarı, Teraherz Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı, Sistem Dinamiği, Kontrol ve İmalat Laboratuvarı, Enerji Sistemleri Laboratuvarı, Kimya Mühendisliği Laboratuvarı,  Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Laboratuvarı,  Bitki Zararlıları Laboratuvarı, Bitki Doku Kültürü Laboratuvarı, Moleküler Genetik Laboratuvarı, Kalite ve Torak Analiz Laboratuvarında incelemelerde bulunan öğrenciler, yürütülen çalışmalar hakkında öğretim üyelerinden bilgi aldılar.

Sivas Selçuk Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinin SBTÜ’yü ziyaret programı, Üniversitedeki sosyal alanlar, derslikler ve kütüphane gezileriyle devam etti. Sivas Selçuk Anadolu Lisesinden daha önceki yıllarda mezun olup 2022 YKS sonuçlarına göre SBTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne yerleşen Ömer Osman Karataş ve Senanur Karagöz de Üniversitedeki gezi sırasında lise öğrencilerine eşlik ettiler. Ziyaret programı, SBTÜ Konferans Salonunda gerçekleştirilen sunumlarla tamamlandı.

“ÖĞRENCİLERİN KARİYER PLANLAMALARINA DESTEK OLUYORUZ”

2022 YKS sonuçlarına göre Sivas Selçuk Anadolu Lisesinden mezun 6 öğrencinin Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin çeşitli bölümlerine yerleştiğini ve üniversite eğitimlerine burada devam etmekte olduklarını belirten SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul; “Bugün önemli misafirlerimiz var. İlimizin önemli liselerinden Selçuk Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerini üniversitemizde ağırlamaktayız. Laboratuvarlarımızı, dersliklerimizi, kütüphanemizi ve kampüsümüzdeki çeşitli sosyal alanları tanıtıyoruz. Aynı zamanda gençlere kariyerlerini planlamaları anlamında mesleki tanıtımlar yapılıyor. Bu laboratuvarlarımızda ne gibi çalışmaların yapıldığının, öğrencilerin pratik eğitimde ne gibi uygulamalı dersler aldıklarının bilgisi veriliyor. Böylelikle ileride üniversite yaşantıları sırasında alacakları eğitimlerde nasıl bir ortamda çalışacakları, iş hayatında ise kendilerini nasıl bir çalışma ortamda bulacakları ve hangi işleri yapmaları gerektiği hakkında bilgiler veriliyor. Bu sayede hem üniversitemizi tanıtmaktayız hem de gençlerin gelecekteki mesleki kariyerlerinin seçiminde yardımcı olmaktayız. Öğrencilerimize ve okul yönetimi ile öğretmenlerimize, üniversitemize gelip ziyaret ettikleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

"ÜNİVERSİTEDE GÜZEL LABORATUVARLAR VAR”

Düzenlenen gezi programına ilişkin konuşan Selçuk Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Ayhan Coşkun geziden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Son sınıf öğrencisiyim ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Okulumuz bizi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne getirdi. Bu imkânı bize sundukları için Üniversitemize teşekkür ediyoruz. Bu üniversitede güzel laboratuvarlar var. Kimya, makine mühendisliği laboratuvarını gezdik. Bunun yanı sıra benim en çok dikkatimi çeken moleküler genetik laboratuvarı oldu” dedi.

“SBTÜ’YÜ TERCİH ETMEK İSTİYORUM”

Selçuk Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Çağrı Kerimoğlu ise “Öncelikle İŞGEM’e giderek orda yapılan çalışmaları gördük. Daha sonra Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine geldik. Burada bulunan laboratuvarları gezdik. Burada en çok kimya laboratuvarını beğendim. İleride Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini tercih etmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.