SBTÜ’de Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) İle İş Birliği Görüşmesi Yapıldı

Savunma Sanayi Başkanlığı Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanlığı Savunma Sanayi Uzmanı Bilge İncel ve beraberindeki heyet Üniversitemizi ziyaret etti.

Türkiye’nin önemli savunma şirketlerinden Roketsan, Aselsan MGEO, Aselsan REHİS, Aselsan Hassas Optik, Tübitak SAGE ve TUSAŞ ekibinin de yer aldığı ziyarette Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Savunma Sanayi Başkanlığı arasında yapılan ve yapılması planlanan iş birlikleri ile alt yapı yatırımları yerinde görülerek incelendi.

Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Emre Biçer eşliğindeki heyet, modern alt yapısıyla dikkatleri üzerine çeken;

-SBTÜ İleri Alaşımlar Üretim Merkezini,

-Optik Tasarım ve İnce Film Kaplama Merkezini,

-SBTÜ Laboratuvarlarını

yerinde görerek buralarda yürütülen çalışmalar hakkında akademik personelimiz tarafından bilgilendirildi.

Son olarak ise Savunma Sanayi Başkanlığı heyeti ve Üniversitemiz akademik personelinin katılımıyla Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul Başkanlığında Senato Salonunda gerçekleştiren Değerlendirme Toplantısı'nda devam eden projelerin durumu ve olası iş birlikleri görüşüldü.