SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un Yeni Yıl Mesajı

<b>SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un Yeni Yıl Mesajı</b>

Üniversitemiz, ilimiz, ülkemiz ve dünyamızda önemli gelişmelerin yaşandığı 2022 yılını geride bırakırken; Cumhuriyetimizin 100. yılını da kutlayacağımız 2023 yılını, yeni başlangıçlar, yeni umutlar ve büyük hedeflerle karşılamaya hazırlanıyoruz.
      Geride bıraktığımız 2022 yılı, Üniversitemiz adına çok önemli gelişmelerin yaşandığı, başarı öykülerinin yazıldığı verimli bir yıl olmuştur. Kuruluşundan bu yana “Yeni Nesil Üniversite” anlayışıyla, üniversite-sanayi, kamu-özel sektör iş birliğini her zaman önceleyen, yenilikçi yaklaşımlarıyla akademik birikimi-bilgiyi ürüne dönüştüren bir vizyon benimsemiş olan Üniversitemiz, 2022 yılında önemli köşe taşlarını başarıyla döşemiş ve bu çerçevede birçok ilki de bu yıl içerisinde yaşamıştır; Lisansüstü eğitimde ilk mezunlarını 2022 yılında veren Üniversitemiz, modern ve donanımlı yeni kampüs binasıyla birlikte ilk lisans öğrencilerine de yine bu yılda kavuşmuştur. 2022 YKS yerleştirme işlemleri sonucunda tüm kontenjanlarımızı %100 dolduran yüksek puanlı ve başarılı öğrencilerimizle SBTÜ ailemiz daha da büyümüştür.
      Geride bıraktığımız 4 yıllık süreçte, tüm ekibimiz ve paydaşlarımızla birlikte ürettiğimiz ortak proje ve araştırmalarla kayda değer teşvik ve destekler sağlanmış, Üniversitemiz, küresel iddia taşıyan, uluslararası saygınlığa sahip bir araştırma üniversitesi olma yolunda kısa zamanda önemli mesafeler kat etmiştir. Yeni projelerimiz, umutlarımız, hayallerimiz ve hevesimiz yeni yılda da büyük bir kararlılıkla devam edecek olup SBTÜ’nün gerçek manada Anadolu'nun yükselen yıldızı haline geleceğine olan inancımız tamdır.
         Bu duygu ve düşüncelerle; yeni başlangıçlar, yeni umutlar ve büyük hedeflerle karşılamaya hazırlandığımız 2023 yılının, Üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya güzellikler getirmesini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.