SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’dan TUSAŞ’a Önemli Ziyaret

SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’dan TUSAŞ’a Önemli Ziyaret

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet KUL, üniversiteler ve savunma sanayi kuruluşları ile görüşmeler yapmak üzere gittiği Ankara programı kapsamında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL’i ziyaret etti.
Savunma teknolojileri alanında ihtisaslaşmayı temel hedeflerinden biri olarak belirleyen SBTÜ, kısa süre içinde savunma sanayi alanında lider kuruluşlarla önemli iş birlikleri geliştirdi. Bu şirketlerle birlikte lisansüstü eğitim, sanayi tez danışmanlığı, ortak proje geliştirme ve yürütme gibi somut çalışmalar ortaya koyan SBTÜ’nün savunma sanayi alanında en önemli paydaş kurumlarından biri de TUSAŞ. SBTÜ’nün lisansüstü düzeyde eğitime ilk adım attığı Bahar 2020 döneminde TUSAŞ ile imzaladığı ikili iş birliği anlaşması çerçevesinde önemli adımlar atıldı ve ortak çalışma alanları her iki tarafı da memnun edecek şekilde artarak devam ediyor.
SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KUL, Ankara programı kapsamında TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL’e yaptığı ziyaretin içeriği ile ilgili şunları söyledi: “Üniversitemizdeki lisansüstü öğrencilerimizin şimdiden TUSAŞ’ta istihdam ediliyor olması, Üniversitemizin kariyer garantili üniversite olma misyonu doğrultusunda doğru yolda ilerlediğinin bir işareti. Savunma Teknolojileri anabilim dalında yüksek lisans yapan bazı öğrencilerimiz TUSAŞ’ta mühendis olarak işe başladı. Yine öğrencilerimiz, TUSAŞ’ın personeli olan sanayi tez danışmanları ile yürüttükleri lisansüstü tezler sayesinde, sahadaki en ileri teknolojik gelişmeleri ve uygulamaları deneyimliyorlar. TUSAŞ Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında projesi desteklenen öğrencilerimiz, Üniversitemizdeki danışman akademisyenler ve TUSAŞ uzman personeli ile birlikte ortak proje yapma şansına sahip oluyorlar. Yeni nesil eğitim yöntemleri sayesinde aynı iyi uygulamaları lisans ve ön-lisans düzeyine de yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Uygulama destekli eğitim sayesinde öğrencilerimiz lisans eğitiminin son dönemlerini TUSAŞ gibi güzide kuruluşlarımızda çalışarak mezuniyetlerini alacaklar. Bu, mühendis olarak kariyer planlayan gençler için bulunmaz bir fırsat.” dedi.
SBTÜ’nün sadece öğrencilerinin değil her seviyedeki akademisyenlerinin de TUSAŞ’la üst düzey ortak çalışmalar gerçekleştirmekte olduğunu belirten Rektör Kul sözlerine şu şekilde devam etti; “Her zaman ifade ettiğim gibi biz, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak savunma sanayi sektörüne Ar-Ge Merkezi gibi çalışan bir mekanizma oluşturma hedefindeyiz. Akademisyenlerimiz, önemli proje iş paketlerinde yer alma şansına sahip olmakla hem akademideki bilgiyi sektöre aktarma hem de sektördeki uygulamaları öğrencilerine aktaracak şekilde müfredata işleme imkanına sahip oluyorlar. Hem öğrencilerimiz hem de akademisyenlerimiz tüm bu süreçleri yürütürken TUSAŞ yerleşkesinin her türlü imkanından istifade ediyorlar. Bize bu fırsatı verdikleri için Genel Müdürümüz Sayın Temel KOTİL’e tekrar teşekkür ediyorum. Sayın Genel Müdürümüz Üniversitemiz tarafından havacılık alanında yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini ifade ettiler. Sivas’ın ve Ülkemizin havacılık alanında önemli markası olan Nuri Demirağ’ın ismini yaşatacak akademik birim, merkez ve laboratuvar alt yapılarının kurulması, projeler üretilmesi özellikle içinden geçtiğimiz süreçte Ülkemiz için hayati önem arz etmektedir. Bu alandaki planlarımızı Sayın Genel Müdürümüz ile paylaştım, seve seve destek olacaklarını ifade ettiler. Havacılık ile ilgili projelerimizin altyapısının kurulması çalışmalarımıza katkı sunacaklarını belirttiler. Tekraren kendilerine müteşekkirim. Birlikte çalışma ve birlikte başarma ilkesi ile bu güç birliğinin artarak devam edeceğini umuyorum.”
Ankara programı kapsamında TUSAŞ Akademi Başkanı Mehmet Demiroğlu ile de görüşen Rektör Kul, yeni nesil eğitim-öğretim yöntemleri, sahada ihtiyaç duyulan dersler ve ders içerikleri, eğitim ve Ar-Ge alanında ortak yapılabilecek çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulundu. Rektör Kul; “Tüm gayretimiz sahanın ihtiyacını karşılayacak donanımda mezun olan mühendisler yetiştirmek yönünde. Öğrenciliği bitmeden işi hazır olan, sahada aranan elemanlar olarak öğrencilerimizi mezun etmek istiyoruz. Bunun için özellikle sektör ile birlikte çalışıyor sorunlara ortak çözümler üretiyoruz.” dedi.


Copyright © 2024 Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi,Gültepe Mahallesi Mecnun Otyakmaz Caddesi No:1 Merkez/Sivas
Skip to content