SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’dan Gençlere Çağrı; "Yeryüzünü de Gökyüzünü de SBTÜ İle Keşfedin"

SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’dan Gençlere Çağrı;

“Lise Öğrencilerine Üniversite Tanıtım ve Mesleki Rehberlik Programları” kapsamında Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesinde 11 ve 12. sınıf öğrencileriyle buluşan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul “SBTÜ, tarım bilimleri ve savunma teknolojileri alanında ihtisaslaşan, yeni nesil bir devlet üniversitesidir. Sizleri Üniversitemize davet ediyoruz. Yeryüzünü de gökyüzünü de SBTÜ ile keşfedin.” dedi.
Sivas Valiliği himayesinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile SBTÜ arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında geçtiğimiz aylarda 16 ilçede lise öğrencileriyle buluşan SBTÜ, şimdi de “Lise Öğrencilerine Üniversite Tanıtım ve Mesleki Rehberlik Programları” çerçevesinde il merkezindeki liselerde öğrenim gören üniversite adayı öğrencilerle buluşuyor. Yapılan planlamaya göre, Sivas il merkezindeki resmi ve özel 43 lisede üniversite tanıtım ve mesleki rehberlik buluşmaları gerçekleştirilecek.
01 Mart – 20 Nisan 2022 tarihleri arasında devam edecek olan “Lise Öğrencilerine Üniversite Tanıtım ve Mesleki Rehberlik Programları”nın ilki 01 Mart 2022 Salı günü Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesinde Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul’un da katılımıyla gerçekleştirildi. Programın açılışında bir konuşma yapan Okul Müdürü Bilal Polat “SBTÜ Rektörümüzü ve beraberindeki heyeti böylesine faydalı bir program vesilesiyle okulumuzda misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Şüphe yok ki öğrencilerimizin üniversiteler ve meslekler konusunda direkt muhatapları tarafından bilgilendirilmeleri, onların daha bilinçli tercihler yapmalarına önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.
Daha sonra, heyette bulunan idari ve akademik personel tarafından, üniversite adayı lise öğrencilerine SBTÜ’yü tanıtan sunumlar yapıldı ve öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. Program kapsamında lise öğrencilerine bir sunum yapan SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul da dünyada ve ülkemizde tarım, savunma ve havacılık sektöründeki gelişmeler ve bu sektörlerin geleceği hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Türk gençlerinin toprağa ve havacılığa ilgisini, sevgisini artırmaya çalıştıklarını belirten Rektör Kul, ülkemizin özellikle savunma ve havacılık sanayisindeki atılımlarının ve başarılarının büyük bir gurur vesilesi olduğunu söyledi. Rektör Kul; “Üniversitemiz, ülkemizin tarım bilimleri, havacılık ve savunma sanayisinde çalışacak, bu alanlarda bayrağı daha yükseklere taşıyacak nitelikli ve donanımlı mühendisleri ve akademisyenleri yetiştirerek, Ülkemizin bu alanlarındaki hamlelerine katkı sağlayacaktır. Bu onurlu bayrağı taşımak üzere tüm gençlerimizi üniversitemize davet ediyorum. Yeryüzünü de gökyüzünü de SBTÜ ile keşfedin.” dedi.
SBTÜ tarafından 01 Mart 2022 Salı günü Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesinde başlatılan “Lise Öğrencilerine Üniversite Tanıtım ve Mesleki Rehberlik Programları”nın ikincisi aynı gün Gazi Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Her hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 2’şer okul olmak üzere haftada 6 okul, toplamda ise 43 okulda gerçekleştirilecek olan program kapsamında yaklaşık 5000 üniversite adayı lise öğrencisine ulaşılması planlanıyor.