SBTÜ ile ASELSAN Sivas Hassas Optik AŞ Arasında İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı

Milli savunma sanayinde kritik öneme sahip optik üretim kabiliyetlerinin millileştirilmesi ve savunma sanayinin güçlendirilmesi hedefi ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) ve ASELSAN Sivas Hassas Optik AŞ (AHO) arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı. İmza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Aselsan Sivas Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yıldırım, ASELSAN Sivas Genel Müdürü Dr. İhsan Özsoy ve SBTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Genel Müdürü Ozan Ercan katıldı.

Gerçekleşen stratejik iş birliğinin milli savunma sanayimizin teknolojik bağımsızlığına katkı sağlayacağının altını çizen ASELSAN Sivas Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yıldırım ve ASELSAN Sivas Genel Müdürü Dr. İhsan Özsoy, ilerleyen dönemlerde hem akademik hem de endüstriyel alanda somut ve sürdürülebilir başarılar getireceğine inandıklarını vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ise “Baştan beri zaten ASELSAN Hassas Optik ile birlikte çalışıyor, planlamaları birlikte yapıyorduk. Birbirimize destek olacak eksiklikleri kapatacak planlamalar yaptık. Birkaç ay önce Optik Tasarım ve İnce Film Merkezimizi faaliyete almamızla birlikte güzel çalışmalar da başladı. Sürecin bu kadar hızlı ilerlemesinde AHO’nun da desteği çok büyüktü ancak malum olduğu üzere bu işlerin hepsi finans kaynağı gerektiriyor. Muzaffer Gezgin ve Ruhi Hergüner beyfendiler, mensubu bulundukları vakıfları aracılığıyla bu Merkezin kurulumu için çok ciddi bir finans sağladılar. Ellerini taşın altına koydular. Ondan dolayı böyle güzel günde aramızda bulunmalarından ben çok memnun oldum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Sivas’a, AHO’ya, Ülkemize, Üniversitemize hayırlı olsun diyorum. İnşallah böyle daha nice güzel çalışmalara hep birlikte adım atmayı temenni ediyorum.” diye konuştu.