SBTÜ Dış Paydaş Toplantısı Yapıldı

<b>SBTÜ Dış Paydaş Toplantısı Yapıldı</b>

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Dış Paydaş (Savunma Teknolojileri) Danışma Kurulu Toplantısı iki oturum olarak SBTÜ Senato Salonunda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya savunma sanayi başta olmak üzere, teknoloji, telekomünikasyon, enerji, yazılım, üretim, ağır sanayi kuruluşlarının temsilcileri ve Üniversitemiz öğretim üyeleri katılım sağladı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, “Üniversite-Sanayi iş birliği noktasında gerek Sivas’ta gerekse Ülkemizin köklü şirketleri ile birlikte projeler yürütüyoruz. Öğretim üyelerimiz vasıtasıyla nitelikli ürün üretme anlamında ilimizde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarımıza danışmanlık hizmeti veriyoruz. Savunma sanayi kuruluşlarına ise staj için öğrencilerimizi yönlendiriyoruz. Üniversitemiz ve Sanayi Kuruluşlarımız arasında önemli bir uyumun olduğunu yapılan projelerde görüyoruz. Bu uyum ve beraberliği artırarak devam etmek istiyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne Üniversitemize destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

İki oturum şeklinde geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.