SBTÜ Dış Paydaş Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

<b>SBTÜ Dış Paydaş Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi</b>

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) tarafından 29 Aralık 2022 Perşembe günü Sivas Vali Yardımcısı Adem Taşpınar ve SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy başkanlığında Dış Paydaş Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

SBTÜ Senato Salonunda düzenlenen toplantıya Sivas Vali Yardımcısı Adem Taşpınar, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mutlu Türkoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat, SBTÜ Fakülte Dekanları, Bölüm Başkanları ve SBTÜ Dış Paydaş Danışma Kurulu üyeleri katıldı.

Dış Paydaş Danışma Kurulu Toplantısında ilk olarak SBTÜ Genel Sekreteri Kadir Ali Seçer tarafından katılımcılara yönelik Üniversitenin 4 yıllık faaliyet süreci, yürütülen çalışmalar ve projeleri kapsayan bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından katılımcılar gündem maddeleri üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Toplantı gündeminde;

-Sivas’ın Ar-Ge altyapısı envanterinin çıkarılması;

-2023 yılında kamu-üniversite-sanayi iş birliği ile yürütülecek Ar-Ge üretim projelerinin istişaresi,

-Üniversitemizin 3+1 – 7+1 uygulamalı eğitim modeli kapsamında, uygulamalı eğitim yapılacak ve öğrencilerimize staj ortamı sağlayacak tarım ve sanayi işletmelerin ele alınması;

-Tarım Bilimleri ve Savunma Teknolojileri İhtisas Dış Paydaş Kurullarında alınan kararların incelenmesi;

-Sivas ili rüzgâr haritasının çıkarılmasına yönelik gerekli ortak adımların atılması;

-İlimizde ihtiyaç duyulan Tetknofest, Si-Ro vb. bölgesel, ulusal ve uluslararası bilim şenliklerinin gerçekleştirilebileceği Nuri Demirağ Havacılık ve Uzay Parkı projesinin değerlendirilmesi,

-Hayvan gübrelerinden elde edilen enerji ile paydaşlarla birlikte sürdürülebilir enerji kaynakları üzerine proje geliştirilmesi,

-Tarımsal Ar-Ge Merkezindeki ıslah çalışmalarına ilişkin sonuçların çiftçi paydaşlarla paylaşılmasına yönelik bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları,

konuları ele alındı.

Sivas Vali Yardımcısı  Adem Taşpınar, toplantının gayet verimli geçtiğini, Üniversite-Sanayi işbirliğinin somut bir örneğinin olduğunu, toplantıda alınan kararların uygulanmasının destek ve takipçisi olacağını belirtti.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman Bilim ve Teknoloji Üniversitesine ve öğrencilerine Sivas Belediyesi olarak her alanda destek verdiklerini, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

STSO Başkan Vekili Mutlu Türkoğlu, ilimizdeki her iki üniversitemizle farklı alanlarda birlikte çalışmalarının olduğunu, bunu yeni dönemde daha geliştirip ileriye taşımak istediklerini belirtti. Sektörün ve sektör çalışanlarının ihtiyaç duyduğu mesleki güncelleme eğitimlerinin üniversitemiz bünyesinde verilmesinin faydalı olacağını, bu kapsamda staj, Ar-Ge, işyeri eğitimi, ortak üretim projeleri konularında yapılacak olan çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Gerçekleştirilen görüşmelerin ve fikir alışverişinin ardından Dış Paydaş Danışma Kurulu Toplantı Raporu oluşturularak yol haritaları belirlendi. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.