Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ), Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü lisans öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon programı kapsamında “Tanışma ve Hasat Etkinliği” gerçekleştirildi.
1 Eylül 2022 Perşembe günü SBTÜ Tarımsal Ar-Ge Merkezinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler ilk olarak yeterli olgunluğa gelen bitkileri hasat etti. Hasat etkinliğinin ardından hocalarıyla bir araya gelen öğrencilere Tarımsal Ar-Ge Merkezinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verildi.
Etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen SBTÜ Rektör Yardımcısı ve Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy: “Fakültemize yeni başlayan, kayıtlarını yaptıran öğrencilerimize yönelik etkinlik düzenliyoruz. Tarımsal Ar-Ge Merkezimizde şu anda yürütmekte olduğumuz çalışmaları öğrenci arkadaşlarımıza tanıtıyoruz. Bu kapsamda onların motivasyonunu ve intibakını sağlamaya çalışıyor, zirai olarak neler yaptığımızı, hangi aşamada olduğumuzu anlatıyoruz. Öğrencilimizin de bu çalışmaları incelemesini ve önümüzdeki süreçte bizlere nasıl katkı sağlayacaklarını görmeleri açısından onlara bilgi veriyoruz. Bugün aynı zamanda sosyal etkinliklerimiz kapsamında akademik personelimiz ile öğrencilerimiz bir araya gelecek, sohbet edecek, birlikte yemek yiyecekler. Öğrenci arkadaşlarımız bir aile ortamına geldiklerini hissedecekler.” ifadelerine yer verdi.
Konuşmasında SBTÜ’nün uygulamalı eğitim modeline dikkat çeken Prof. Dr. Tolga Karaköy: “Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültemiz ilk öğrencilerini aldı. Bitki Koruma Bölümümüz bu yıl 20 Türk 10 da Yabancı öğrenci aldı. Bu öğrencilerimizle kontenjanlarımızın tamamı doldu. Kayıtlar yaptırıldı. 3 Ekim 2022 tarihinde de eğitim öğretim başlayacak. 3 Ekim 2022 tarihine kadarki süreç içerisinde arkadaşlarımızla birlikte oryantasyon eğitimini tamamlayarak öğrencilerimizin hazır bir şekilde Fakültemizde Bitki Koruma Bölümümüzde derslere başlamaları sağlanacak. Biz özellikle uygulamalı eğitime çok çok önem vermekteyiz. Elbette ki teorik bilgiler çok mühim. Ancak sahamızda çok geniş bir ürün çeşitliliği üzerinde ıslah çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda yetiştiricilik ve ıslah çalışmaları konusunda öğrencilerimizin bilgilerinin artırılması sağlanacak.” dedi.
Öğrencilerin sektörde aranan birer eleman olarak yetiştirileceğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Tolga Karaköy: “Sektörle yaptığımız iş birlikleri kapsamında öğrencilerimizin ilerleyen yıllarda özel sektörde aranan birer eleman olarak yetiştirilmesini sağlamış olacağız. Gerek öğrenci değişimi gerekse özel sektörle birlikte yaptığımız protokollerimiz kapsamında öğrenci arkadaşlarımızın stajlarını da yapmalarını sağlayacağız. Yurt dışında da bulunmalarını sağlayacağız. Gerek dil eğitimlerinin verilmesi gerekse teknik bilgilerinin artırılması konusunda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu kapsamda da hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız” şeklinde konuştu.
Hasat etkinliğinin ardından öğrenciler hocalarıyla birlikte sohbet ederek yemek yedi.