Saygı ve Rahmetle Anıyorum

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü sebebiyle mesaj yayımladı.
Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i vefatının 82. Yıl dönümünde saygıyla, rahmetle ve minnetle andığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, mesajında:
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ diyerek milletimizin istiklaline olan tutkunluğuna vurgu yapan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, imkansızlıklar içerisinde bir imkân oluşturarak milletle beraber omuz omuza Cumhuriyeti ilan etmişlerdir. Kahramanlığı, ileri görüşlülüğü, vatanseverliği ve askerî alandaki yetenekleriyle maddi-manevi yokluğun kol gezdiği bir ahvalde, bu necip milletimizle beraber dünyada benzerine az rastlanan kurtuluş mücadelesi vermişlerdir. Ulu önder, Türk milletinin gönlünde ilelebet yaşayacak, aziz milletimize yol göstermeye devam edecektir.
Bu vesileyle her yıl 10 Kasım’da hatırladığımız başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere bu kutsal vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, kendilerini şükranla yâd ederim” ifadelerine yer verdi.