<b>Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank SBTÜ Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesinin Açılışını Yaptı</b>

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini (SBTÜ) ziyaret ederek, Üniversite bünyesinde kurulan “SBTÜ Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi”nin açılışını gerçekleştirdi.
Bir dizi programlara katılmak üzere 02 Aralık 2022 günü Sivas’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bu kapsamda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini de ziyaret ederek 15 Temmuz Şehidi ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank adına oluşturulan Kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.
Açılışta konuşma yapan Bakan Mustafa Varank; “Bu bilim yuvasına şehidimizin isminin verilmesi hain darbe girişiminde hayatını kaybeden tüm 15 Temmuz şehitlerini onurlandırdı. Bu kararı alan Üniversite yönetimine teşekkür ediyorum. Biz büyük bedeller ödeyerek Ülkemizi bir vatan haline getirdik. O bedelleri ödemeye cesurca hazır şehitlerimiz vardı. Rabbim onlardan razı olsun. Bizler de Allah’ın izni ile onlara layık olacağız. Bu kütüphanemiz öğrencilere eğitim yuvası olacak. Öğrencilerimizin burada fikir teri dökerek katma değer üretmelerini diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Bakan Varank’ın konuşmasının ardından AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İl protokolü, SBTÜ idari-akademik personeli ve öğrencilerinin katılımıyla kurdele kesimi yapıldı.
Bakan Varank, Kütüphane ziyaretinin ardından SBTÜ öğrencileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.