Sanayi Temsilcileriyle Odak Grup Çalışması Toplantısı Gerçekleştirildi

28 Kasım 2020 tarihinde Sivas Merkez Öğretmenevinde pandemi kurallarına uygun olarak Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan’ın teşrifleri ve kamu kurumları temsilcilerinin katılımıyla Üniversitemiz Stratejik Plan çalışmaları kapsamında “2022-2026 Dönemi Stratejik Plan Dış Paydaş Çalıştayı” gerçekleştirilmiştir.
Üniversitemiz Dış Paydaşları; Kamu Kurum ve Kuruluşları, Meslek Odaları, Sanayi kuruluşları vb. olacak şekilde odak gruplar şeklinde kategorize edilmiştir.

Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Stratejik Plan Odak Grup Çalışması kapsamında üniversitemiz ihtisas alanlarından olan savunma sanayi alanında ilimizde faaliyet gösteren önemli sanayi kuruluş yöneticileriyle bir araya geldi.

Üniversitemiz toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya TÜRESAŞ Bölge Müdür Yardımcısı Cihan Polat, Sivas Savunma Sanayi ve İleri Teknoloji Üreticiler Derneği adına Mutlu Türkoğlu, ASELSAN Sivas Hassas Optik Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Erbaş, Gökçeler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazmi Gökçeler, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin ve MAKİM Makine Teknolojileri San. Tic. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Kurt katıldı.

Üniversite sanayi iş birliğinin gerçek manada uygulanmasına vurgu yapılan toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak altyapı, araştırma ve geliştirme, nitelikli insan kaynağı ve sektörel ihtiyaçların belirlenmesi hususunda teklif ve öneriler masaya yatırıldı. Toplantının ardından Üniversitemizin nitelikli eleman yetiştirmesi, ders içeriklerinin mevcut sanayi altyapısı ve gelişen teknolojiye uygun belirlenmesi, Sivas’ta bulunan makine taçhizat ve alt yapının ortak kullanıma açılması hususunda fikir birliğine varıldı.

Toplantıya katılan sanayi temsilcileri, Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen toplantılarda ortaya çıkan fikirlerin sanayicilere ciddi manada katkı sağladığını belirterek, Üniversite Sanayi iş birliğini gerçek anlamda ortaya koyan bu tür toplantı ve etkinliklerin devam etmesi ve sonuçlarının takip edilerek uygulamaya yansıması gerektiğini ifade etiler.
Toplantı sonunda Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL katılımlarından ve paylaşımlarından dolayı katılımcılara teşekkür ederek, belirli periyotlar halinde söz konusu toplantıların genişletilerek devam edeceğini belirtti.