Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı büyük bir gurur ve kıvançla kutladığımız bu güzel günde; tüm vatandaşlarımızın ve yarının büyükleri çocuklarımızın coşkusunu paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihi milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı anlamlı bir gündür.

İstikbâlimizin güvencesi, kahraman neslin kıymetli hazineleri olan çocuklarımızı donanımlı, eğitimli, özgür düşünen, vatanı ve milleti için çalışıp üretebilen bireyler olarak yetiştirmek, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak en büyük arzumuzdur.

Gelecek nesillerin çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için büyük bir gayret içindeyiz. İnanıyorum ki sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye hâkim, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir nesil yetişmekte ve ülkemizin yarınları bugünden inşa edilmektedir.

Bu duygularla çocuklarımıza armağan edilen ve mili iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, milletimizin ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.