Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

<b>Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’un  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı</b>

Türk milletinin makus talihinin tersine dönmesi noktasında başlangıç kabul edilen 19 Mayıs 1919’un 104. Yılını minnet ve gururla kutluyoruz.
Çıkılan bu bağımsızlık yolunda, mücadelemizin azim ve kararlılığı bütün dünyaya gösterilmiş; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. İstiklal ve istikbalimizin özünü oluşturan “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” şiarı, bugün de Ülkemizin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü sürdürme azmi ile devam etmektedir.
Ağır bedeller ödeyerek can pahası kurulan Cumhuriyetimiz, 19 Mayıs 1919’un armağan edildiği, tarih bilincine sahip ve milli değerlerini daima kişisel menfaatlerinin önünde tutan gençliğimiz sayesinde ilelebet yaşayacaktır. Bizler de SBTÜ Ailesi olarak güçlü ve her geçen gün kendi kendine daha fazla yeten ülkemizin, nitelikli ve donanımlı mühendislerini yetiştirmek için üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilincinde olarak yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.