Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’dan MÜSİAD’a Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesini ziyaret etti. Ziyarette Başkan Salim Eminoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Üniversite Sanayi-iş birliği konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Üniversitemiz tarafından geliştirilen ve üretim aşamasına geçen projelerin pazarlanması noktasında Sivaslı iş adamlarına büyük görevler düştüğünü belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, “Biz Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak geliştirdiğimiz projelerin üretime dönüşmesini sağlayarak Sivaslı sanayici ve iş adamlarına destek olmak, Sivas’ta yeni üretim alanları açmak istiyoruz. Ancak üretilen ürünün de pazarlanması ve sahada kendine yer bulması gerekiyor. Bunun da Sivaslı iş adamlarımızın eliyle olması gerekiyor. Biz de bunun altyapısını oluşturmak amacıyla bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum         kuruluşlarını ziyaret ediyor, fikir alışverişinde buluyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden MÜSİAD Sivas Başkanı Salim Eminoğlu, Üniversite Sanayi iş birliğini sözde değil özde, gerçek anlamda sağlayacak projeler geliştirildiğini belirterek “Bizler proje geliştiren ve bunu ürüne dönüştüren Üniversiteler istiyoruz. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de bunu sağlamaya gayret eden ve çalışmalar yapan bir Üniversite. Bu durum Sivaslı Sanayici ve İş adamlarına ciddi katkı sağlayacak. Sivas’ta yeni üretim alanlarının yeni pazarların oluşmasına katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu.