Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ve Akademik Personelimizden TAYFX Hassas Optik Firmasına Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ve akademik personelimiz TAYFX Hassas Optik firmasını ziyaret etti. Ziyarette CEO Alper Kılınç ve Genel Müdür Mutlu Bayar ile bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ve akademik personelimiz Üniversite Sanayi iş birliği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaret kapsamında TAYFX Hassas Optik üretim alanında incelemelerde bulunan akademik personelimiz, ortak çalışma alanlarının belirlenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ziyarete ilişkin Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul “TAYFX Hassas Optik firması alanında başarılı çalışmalara imza atıyor. Biz de hem TAYFX Hassas optik firmasının başarısına destek olmak hem de Üniversite Sanayi-iş birliği kurmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız iş birliği ile akademik personelimiz Ar-Ge çalışmalarıyla TAYFX firmasına destek olacağız.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten CEO Alper Kılınç, Üniversite Sanayi-iş birliği kapsamında gerçekleştirilen ziyarette optik lens üretim aşamalarına ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi üretim odaklı faaliyet göstermek için bir dizi çalışmalar gerçekleştiriyor, Üniversite-Sanayi iş birliğini gerçek anlamda sahaya yansıtıyor. Bu hassasiyetinden ve iş birliği konularında yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’un yanı sıra Dr. Öğretim Üyeleri Ekrem Yartaşı, Ali Suat Yıldız, Betül Kafkaslıoğlu Yıldız, Yusuf Doğan, Emre Yurtkuran ve Sıtkı Akkaya yer aldı.