Rektörümüz Prof. Dr Mehmet Kul, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu’nu Ziyaret Etti

Kuruluşundan bugüne kadar Savunma Sanayi alanında ihtisaslaşma hedefleri doğrultusunda yoluna devam eden Üniversitemiz; TÜBİTAK UZAY, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TUSAŞ, ASELSAN VE HAVELSAN gibi önemli savunma sanayi kuruluşlarıyla iş birliği protokolü imzalamış bulunmaktadır. Yapılan bu anlaşmalarla akademik personelimiz ve öğrencilerimiz yerli ve millî savunma sanayi ekipmanları için geliştirecek projelerde görev alabilme şansına sahip olabileceklerdir. Ayrıca öğrencilerimiz geliştirilen projelerde yer almak, buralarda Ar-Ge çalışmalarına katılabilecek ve staj yapma imkânına sahip olabileceklerdir. Bu sayede eğitimde, araştırmada, projede ve üretimde önemli hamleler gerçekleştirilebileceklerdir.
Bu kapsamda yeni kurulan bir Üniversite olmamız hasebiyle Üniversitemiz, Sivas’a katkı sağlayacak her kurum ve kuruluşla iş birliği faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Bu çerçevede Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Sayın Abdulkadir Hastaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sahadaki çalışmalar ile Üniversitenin Sivas’ta bir değer olmak için el birliği yaparak ilimizi kalkındırmak amacıyla atılacak adımlar üzerinde duruldu.