Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul “Gazi’m Antep” Konserine Katıldı

Üniversitemizin sosyal sorumluluk çalışmaları ve 2024 Yılı Üniversite Tanıtım Planımız kapsamında Gaziantep’te bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Gazi’m Antep” adlı Türk Halk Müziği Konserine katıldı.

Konserde, Gaziantep savunmasıyla özdeşlemiş kahramanlık türkülerin söylenmesinin yanı sıra Şehitkamil’in şehit edilişi, Gaziantep savunmasındaki yerel halkın Fransız askerleri karşısındaki direnişi gibi birçok olay yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu tarafından canlandırıldı.

Büyük beğeni toplayan konser sonunda Ankara Müzik ve Genel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Zinnur’a, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul da Konserin Sanat Yönetmeni Öğretim Görevlisi Hakan Tayüz’e çiçek takdim etti.