Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ESTAŞ’ı Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, sanayi ziyaretleri kapsamında Organize Sanayi Bölgesinde kam mili ve medikal üretim yapan ve ürettiği ürünleri dünyaya ihraç eden ESTAŞ Eksantrik AŞ'yi ziyaret etti.
Ziyarette ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin ve Fabrika Genel Müdürü Osman Mavuş ile bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında yapılabilecek çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Fabrikanın faaliyet alanı ve yapılan çalışmalar hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul’a bilgi veren ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin hem kam mili hem de medikal üretim noktasında dünyanın sayılı firmalarından biri olduklarını ifade etti.
Fabrika Genel Müdürü Osman Mavuş ise Türkiye’nin ilk kam mili firması olarak 1977 yılında bir tezgahla faaliyete başlayan ESTAŞ’ın günümüzde 40 ülkeye yedek parça ihracatı yaptığını belirterek “Sivas için Dünya ile yarışıyoruz sloganı ile görevimizin sorumluluğu ve bilinciyle durmadan çalışıyoruz.” dedi.
ESTAŞ’ta üretilen kam mili ve medikal ürünleri inceleyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, ürettiği ürünle Sivas’a ve ülkemize değer katan ESTAŞ ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin iş birliği içerisinde projeler geliştirebileceğini ifade etti.
Ziyarette fabrikayı ve üretilen ürünleri yakından inceleyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, ilgili mühendislerden kam mili üretim aşamaları ve makine ekipmanlar hakkında bilgi aldı.
SİVAS’TAN DÜNYAYA AÇILAN ESTAŞ
1977 yılında kurulan ESTAŞ, Türkiye’nin ilk ve en büyük kam mili üretim tesisidir. İlk yıllarda yedek parça piyasası için üretim yapan ESTAŞ, 1979 yılından itibaren ana sanayi firmaları (OEM) için de kam mili üretmeye başlamıştır. Bugün yurt içi ve yurt dışında 16 otomotiv araç üreticisi motorlarında ESTAŞ kam millerini kullanmaktadır. Orijinal parça üreticisi olmanın yanı sıra ESTAŞ, 40 ülkenin yedek parça piyasasına kam mili ihraç etmektedir. ESTAŞ’ın üretim programında dünya genelinde yaygın 2500 ün üzerinde araç ve cihaz motoruna ait kam mili bulunmaktadır. ESTAŞ üretimini, 986 çalışanı ile döküm ve kam mili üretim fabrikalarının 60.000 m² kapalı, toplamda 112.000m² alanda entegre bir şekilde organize olduğu Sivas’ta yapmaktadır.