Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul Liselerde Görev Yapan Rehber Öğretmenlerle Buluştu

Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul Liselerde Görev Yapan Rehber Öğretmenlerle Buluştu

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul “Sivas Bilim ve Teknoloji Buluşmaları” programı kapsamında; Sivas Merkezde bulunan liselerin rehber öğretmenleriyle buluştu.
Sivas Valiliği himayelerinde, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Sosyal, Bilimsel ve Teknolojik İş Birliği Protokolü” çerçevesinde düzenlenen “Lise Rehber Öğretmenlerimizle Üniversite Tanıtım ve Koordinasyon Buluşması” programı 17 Haziran 2021 Perşembe günü Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Sivas Milli Eğitim Şube Müdürleri Süleyman Bektaş ve Mesut Kaş, Sivas Merkezde bulunan lise ve dengi okullarda görev yapan rehber öğretmenler katıldı.
Programın açılış bölümünde; iş birliği protokolü kapsamında yürütülmesi planlanan ortak çalışmaların tanıtımı, lise rehber öğretmenlerinin SBTÜ’ye ilişkin düşüncelerinin paylaşımı ve SBTÜ tanıtım videosunun gösterimine yer verildi.
Programa katılan rehber öğretmenlere Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini tanıtan bir sunum yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, SBTÜ’nün 2022-2023 eğitim öğretim yılında lisans programlarına öğrenci alımına başlayacağını söyledi. Üniversitelerin en önemli paydaşlarından birinin rehber öğretmenler olduğunu söyleyen Rektör Kul üniversite adayı öğrencilerin meslekler ve üniversite programları konusunda en doğru, en güncel ve güvenilir bilgileri rehber öğretmenlerden alabileceğini söyledi. Rektör Kul konuşmasında; “Üniversitemizde, savunma sanayi ve tarım alanlarına yoğunlaşmış durumdayız ve bu alanlarda uzmanlaşmayı hedefliyoruz. Akademisyenlerimizi bu alanlardan seçiyoruz. Savunma ile ilgili şirketlerin ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının tamamına yazı yazarak, hangi yazılım veya simülasyon programını kullandıklarını, mezunlarda hangi yeterlikleri aradıklarını sorduk, beklentilerini öğrendik. Sektörle yaptığımız görüşmelerde en büyük problemin uygulama olduğunu tespit ettik. Sektörün simülasyon ve yazılım programlarını kullanan gençlere ihtiyacı var. Firmalar istihdam ettikleri teknik elamanlarına bu kabiliyetlerin kazandırılması için ortalama iki yıl eğitim veriyor. Bizim, lisans eğitimi içerisinde öğrencilerimize mutlaka bu programları öğretmemiz gerekiyor. Aldığımız geri dönüşler ile 8 yarıyılın bölüm müfredatını oluşturuyoruz. Ayrıca 7+1 eğitim modelimiz ile öğrencimiz son dönemini bir savunma sanayi kuruluşunda geçirecek. Öğrencimiz bizden mezun olduktan sonra iş problemi yaşamasın misyonuyla eğitim modelimizi belirliyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu ve yoğunlukla kullandığı simülasyon ve yazılımların uygulamasını yaptıracağız. Ders programlarımızı bu tespitlere ve ihtiyaçlara göre dizayn ediyoruz. Bizim eğitim modelimizde 15 dakika ders anlatımından sonra kalan zaman içerisinde konuyla ilgili bir yazılım veya simülasyon kullanılarak uygulama yapılacak. Uygulamalı eğitim modeliyle sektöre uyumlu öğrenciler yetiştireceğiz. Simülasyon ve yazılım kullanan gençler sektörde çok kolaylıkla iş bulabiliyor, hatta aranan eleman oluyor. Tüm bunların yanı sıra Üniversitemizdeki lisans programlarında eğitim dili yüzde yüz İngilizce olacak” ifadelerine yer verdi.
Programın devamında, SBTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Yaşar Ostovan, Uçak Mühendisliği Bölümünün genel tanıtımını yaptı.
Programın son bölümünde ise soru-cevap, görüş-öneriler ve ortak proje fikirleri konularına yer verildi. Rehber öğretmenlerin görüşlerinin ve değerlendirmelerinin son derece değerli olduğunu belirten Rektör Kul, dile getirilen hususların hassasiyetle takip edileceğini söyledi. Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


Copyright © 2024 Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi,Gültepe Mahallesi Mecnun Otyakmaz Caddesi No:1 Merkez/Sivas
Skip to content