Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, İl Koordinasyon Kurulu 2021 yılı 4. Oturumuna Katıldı

İl Koordinasyon Kurulu 2021 Yılı 4. Oturumu ve İl İdare Şube Başkanları toplantısı 10 Kasım Cuma günü İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Vali Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
Toplantıda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, “Üniversitemiz inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor. İkinci dönem yani bahar döneminde birinci etap kısmında yerleşmiş olacağız. İkinci etap için de Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı ile görüşmeler yapıldı. İnşallah önümüzdeki yıl veya 2023 yılı Baharında ikinci etabı da tamamlamayı hedefliyoruz. İkinci etabın ihalesinin yapılabilmesi için başvurumuzu yaptık, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığından onay bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
            Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öncülüğünde kurulan Anadolu Üniversiteler Birliği hakkında bilgi veren Rektör Mehmet Kul; “Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesinin katılımıyla Anadolu Üniversiteler Birliğini kurduk. Bu kapsamda çalışmalarımız başladı. Toplantının ilkini Sivas’ta yapmıştık. İkinci toplantımızı da Erzincan’da yaptık. Yani Anadolu Üniversiteler Birliği ile sekiz üniversitenin katıldığı bir platform oluşturmuş olduk. Bunu çok önemsiyoruz. YÖK Başkanımız ve YÖK Yürütme Kurulu üyelerimiz de birliğimizi destekliyor” şeklinde konuştu.
Önümüzdeki günlerde Lise ve Üniversite öğrencilerinin katılımıyla Sivas’ta bir Teknoloji Yarışması düzenlemeyi planladıklarını sözlerine ekleyen Rektör Mehmet Kul; “Sivas’ta Teknoloji Yarışması yapmak için ön çalışmaları başlattık. Üniversite ve Lise öğrencilerimizin akıl teri dökeceği bir yarışma düzenlemeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra kısa süre önce Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak Liselere akademik danışman ataması yaptık. Merkez ve ilçelerde yer alan okullarımıza bir öğretim görevlisi bir de araştırma görevlisi görevlendirmesi yaptık. Hocalarımız okullara ziyaretlerde bulunarak ikili ilişkileri güçlendiriyor. Öğrencilerimize geleceğin meslekleri konusunda yol gösterici oluyorlar. Ayrıca Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak öğrencilerimize nasıl katkı sağlarız konusunda görüşmeler yapıyoruz” dedi.
Son olarak kurum ve STK temsilcilerinden destek isteyen Rektör Mehmet Kul; “Koordinasyon konusunda Sivas Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin’e teşekkür ediyoruz. Merkez kampüsümüz etrafında peyzajla ilgili çalışmaları başlattılar. Sivas Belediyemiz ya da diğer kurumlarımız binamız bahçesinde yapılacak olan peyzaj çalışmalarına da destek olursa çok memnun oluruz” ifadelerine yer verdi.