Projeler Sivas Tarımına ve Çiftçilere Katkı Sağlayacak

Sivas Milletvekili Ahmet ÖZYÜREK, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL’u makamında ziyaret etti.

Söz konusu ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL Üniversitemizin kuruluşu ve gelişimi konusunda kısa bir sunum yaptı. Ardından Üniversitemiz Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga KARAKÖY, tarafından hazırlanan Tarımsal Ar-Ge Merkezi Projesi, Sivas İli Ekolojik Koşullarında Kenevir Yetiştiriciliği ve İlimizde Seracılık Projeleri hakkında bilgi verdi. Milletvekili Ahmet ÖZYÜREK; projeyi ilgiyle karşıladığını, Sivas tarımına ve çiftçilere ciddi anlamda katkılar sağlayacağını söyledi.

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Ahmet ÖZYÜREK; “Yaklaşık 11 milyon dekarlık tarımsal arazi varlığına sahip olan ilimiz önemli bir tarımsal potansiyel taşımaktadır. Sivas’ta şimdiye kadar tarımsal Ar-Ge ve ıslah çalışmaları yapılmadı. Dünyanın içinde bulunduğu şartlar değerlendirildiğinde tarımın önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Millî çeşitlerimizin geliştirilerek çiftçilerimizin hizmetine sunulmasının çok mühim ve stratejik öneme sahip olduğunu açıkça gördük. Ayrıca, kenevir bitkisinden elde edilen lifler giyimden inşaata kadar çok farklı sanayi alanlarında kullanılabiliyor. Bu endüstriyel kenevir türünü Sivas’ta yetiştirerek ilimiz sanayisinin gelişimine katkı sağlayabiliriz. Bu kapsamda, Sivas’ta kenevir yetiştiriciliğinin öncelikle yapılabilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız. Yöremizde tarımsal üretime zenginlik katacak olan seracılık faaliyetleri de oldukça önemli. Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Tolga KARAKÖY tarafından 2012 yılından bu yana yürütülen jeotermal seracılık proje ve çalışmalarını yakından takip ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL ise, tarımın savunma sanayi kadar önemli olduğunun altını çizerek “Ülkemiz açısından iki çok önemli alanda fakülte düzeyinde yapılanma aşamasındayız. Nitelikli akademik kadro oluşturulması konusunda çok yoğun çaba ve mesai harcıyoruz. Gerek savunma sanayi gerekse tarımsal üretim ve tarımsal teknoloji alanlarında sanayi kolları için önemli projelere imza atarak ilimiz, ülkemiz için katkılar ve farklılık oluşturacağız” dedi.