Prof. Dr. Mehmet Kul’un İleri Alaşımlar Üretim Merkezi Projesi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Tarafından Desteklendi

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Savunma Sanayi alanında ihtisaslaşma hedefine yönelik merkezimizde özellikle savunma, havacılık ve medikal sanayisine dönük son ürün, ingot alaşım ve metalik tozların üretimi yapılacak. Ayrıca Savunma, havacılık ve kişiye özel ortopedik implant gibi yüksek teknolojik sektörler için eklemeli imalat çalışmaları yürütülecektir. Her aşamada elde edilen ürünler gerek merkez içerisinde gerekse de piyasanın ihtiyaçlarını karşılamak üzere arz edilebilecektir.
Ülkemizde saf haldeki geleneksel malzemelerin temini problemli değil fakat bu malzemelerin alaşım haline geldikten sonra temini kullanım yerine göre stratejik duruma gelmekte maliyeti artmaktadır. İleri Alaşımlar Üretim Merkezi projemiz ile medikal ve savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu her bir aşamasından yüksek katma değerli ürünler geliştirilecek. Bu projemiz ayrıca Cumhurbaşkanlığımızın 11. Kalkınma Planına hizmet etmekte, ülkemizin Savunma Sanayinde millîleşme adımına destek olmaktadır.
Projeyi Üniversitemize kazandıran proje yürütücüsü ve araştırmacılarını Rektörlüğümüz adına tebrik ederiz.