Ortağı Olduğumuz Cumhuriyet Teknokent, “Tübitak Bigg 1512 Girişimcilik Destek Programı” Kapsamında Uygulayıcı Kuruluş Oldu

“TÜBİTAK BİGG (Bireysel Genç Girişim) 1512 Girişimcilik Destek Programı” kapsamında, 2023-2025 döneminde girişimcilere hizmet verecek yeni uygulayıcı kuruluşlar belli oldu.
Girişimcilik ekosisteminde dönüşümün bir parçası olan TÜBİTAK BİGG 2022 yılı çağrısı kapsamında 163 kuruluşun dahil olduğu 52 proje başvurusu yapılmıştı.
Desteklenmeye hak kazanan 37 proje başvurusu arasında yer alan, Üniversitemizin de ortak olduğu Cumhuriyet Teknokent yürütücülüğünde hazırlanan BİGG TAKE OFF Projesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Teknopark, Yozgat Bozok Üniversitesi, Bozok Teknopark ile birlikte toplamda 7 konsorsiyumdan oluşmaktadır.
Girişimcilik ekosistemini geliştirmeyi amaçlayan ve 2023-2025 döneminde BİGG Programı 1. aşama süreçlerini yürütecek olan kuruluşlar, girişimcilerin teknoloji odaklı iş fikri başvurularını toplayarak değerlendirecek, uygun buldukları iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek ve nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek olacaktır.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak, tüm ekosisteme başarılar getirmesini dileriz.