Nasıl Bir Üniversite Hedefliyoruz

Üniversite için geçici olarak tahsis edilen, SCÜ Teknokent eski binasında gerçekleşen basın toplantısına çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubu katıldı. İlimizde kurulan 2. Devlet Üniversitesi olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin kuruluş aşaması ve gelinen süreç ile ilgili sunup yapan Rektör KUL; kısa, orta ve uzun vadedeki planlamaları ve  “Nasıl bir üniversite hedefliyoruz” noktasında bilgilendirmeler yaptı.

Savunma sanayi üzerine yoğunlaşan “Tematik Üniversite” olacaklarını belirten Rektör Kul, Savunma Sanayimizin seçkin kurum ve kuruluşları (Aselsan, Roketsan, Tübitak SAGE, Tübitak UZAY, Havelsan TAİ) ile ortak çalışmalar yapacaklarını belirterek, bu kurum ve kuruluşların üst yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini, işbirliği protokolleri yapacaklarını ifade etti.

Rektör Kul: “ Üniversitemize  300 Akademik personel ihdası yapıldı, 2019 yılında bunun 35 ini kullanacağız, bu çerçevede oluşturacağımız çalışma ekipleri ile savunma sanayi alanında projeler  yapacaklarını ve nihai olarak proje çıktılarını sanayici ve yatırımcıların hizmetine sunacağız. Bu amaç doğrultusunda, üniversitemizin vizyon ve hedeflerine uygun, ulusal ve uluslararası seçkin üniversitelerde akademik çalışmalar yapan ve proje sahibi nitelikli akademisyenleri Üniversitemize kazandırmak için Türkçe ve İngilizce çağrı metni hazırlanıp web sitemizde yayınlanmış, Milli Eğitim Bakanlığı, ilgili üniversite Rektörlükleri aracılığı ile tek tek hedef akademisyenlere iletilmiştir. Araştırma ve proje odaklı programlarda Lisans üstü eğitimin ardından Lisans ve Ön Lisans düzeyinde başarılı öğrencilerin tercihi olmak için, ulusal ölçekte tanıtım seferberliği başlatılacaktır.” dedi.

ÜNİVERSİTE KAMPÜS ALANI KURT DERESİ MEVKİİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sivas Valiliği nezdinde başlayan Üniversite Merkez Kampüs alanı tespit ve tahsisi kapsamında bilgilendirmeler de yapan Rektör Kul, Sayın Cumhur Başkanımızın kamuoyuna yapmış olduğu üniversite kampüs alanı ile ilgili açıklamaları çerçevesinde resmi süreçleri yürüttüklerini, Sivas Belediyesi ve ilgili Bakanlık arasındaki İmar planı değişikliği sürecinin devam ettiğini belirtti.

Ayrıca, Rektör Kul: Üniversitemizin şehir merkezinde de bir yerleşkesinin bulunması amacıyla yapılan istişareler ve araştırmalar netice vermiş; Sayın Valimiz, Sayın Bakan ve Milletvekillerimizin öncülüğü, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunun ve TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun destekleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un uygun görüşü neticesinde Sivas Fuar ve Kongre Merkezi’nin Üniversitemize tahsisi ve TOBB Teknik Lise Binasının mevcut haliyle bağışı sağlanmıştır. Tahsis ve bağış süreci son aşamasına gelmiştir, dedi.

REKTÖR KUL: AMACIMIZ HER YÖNÜYLE NİTELİKLİ BİR ÜNİVERSİTE OLMAK

Amaçlarının, her yönüyle nitelikli bir üniversite olma olduğunu belirten Rektör Kul, tüm Sivas kamuoyuna da bir çağrı yaparak; bu amaca gönül vermiş Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mensupları olarak bu davada sözü olan, fikri olan, imkanı olan, inancı olan tüm hemşerilerimizi bu seferberliğe katılmaya davet ediyoruz, dedi.

Karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan toplantı, Yükseköğretim Kurulu nezdinde resmi süreçleri tamamlanmak üzere olan Üniversite bünyesinde açılacak Fakülte ve Bölümler ile ilgili yapılan bilgilendirmelerle tamamlandı.