"Lise Müdürleriyle Üniversite Tanıtım ve Koordinasyon Toplantısı" Yapıldı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesince başlatılan “Sivas Bilim ve Teknoloji Buluşmaları” programı kapsamında; Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul Sivas Merkezde bulunan lise müdürleriyle buluştu.
14 Haziran 2021 Pazartesi günü Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen buluşmaya; Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Sivas Merkezde bulunan lise ve dengi okul müdürleriyle birlikte, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı.
Program; 28.09.2020 tarihinde imzalanan “T.C. Sivas Valiliği Himayesinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Arasında Sosyal, Bilimsel ve Teknolojik İş Birliği Protokolü” kapsamında yapılması planlanan ortak çalışmaların tanıtımıyla başladı.
“Lise Müdürlerimizin SBTÜ’ye İlişkin Düşüncelerinin Paylaşımı” ve SBTÜ tanıtım videosunun gösteriminden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı bir konuşma yaptı. Savaşçı konuşmasında; “İmzaladığımız iş birliği protokollerinin kâğıt üzerinde kalmamasını, her maddesinin hayata geçirilmesini ve hizmete dönüştürülmesini ilke edindik. Bu programlar o yaklaşımımızın somut yansımasıdır. Benim en büyük hayallerimden birisi üniversitemizde görevli akademisyenlerimizin bizim okullarımızda derslere girmeleri onların, tecrübelerinden bizim öğrencilerimizin faydalanmaları. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bizim gücümüze güç katacak. Rektörümüz; her zaman eğitime nasıl destek verebiliriz anlayışıyla yaklaşıyor.  Kendilerine teşekkür ediyorum. Programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Daha sonra SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin tanıtım sunumunu yaptı. Rektör Kul yapmış olduğu sunumda; SBTÜ’nün kuruluş aşamaları, personel durumu, bilimsel yayın istatistikleri, yerleşke planlamaları, üniversite bünyesinde açılacak lisans ve ön lisans bölümleri, eğitim öğretime devam etmekte olan lisansüstü programlar, gerçekleştirilen bilimsel-sosyal-kültürel çalışmalar, alt yapı ve laboratuvar kuruluş çalışmaları, yürütülmekte olan projeler, imzalanan iş birliği protokolleri ve saha ziyaretleri, SBTÜ koordinasyonunda bölgedeki 9 üniversitenin katılımıyla oluşturulan “Anadolu Üniversiteler Birliği” vb konularda bilgi vererek SBTÜ’nün vizyonu, misyonu ve hedefleri hakkında paylaşımlarda bulundu.
Piyasada aranan personel yetiştirmek için çalıştıklarını kaydeden Kul, “Yükseköğretimde bu yeteneğin kazandırılması için farklı eğitim modellerinin oluşturulması gerektiği düşüncesindeyim. Bizim akademisyenlerimizin açtığı ve açacağı dersler benzetim uygulama ağırlıklı dersler. Yani sektörün ihtiyaç duyduğu kabiliyetleri kazandıracak eğitim modelleri geliştirmek temel misyonumuz. Bu kapsamda da arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar” dedi.
Programın devamında, SBTÜ’de yürütülecek olan lisans programlarının genel özelliklerini örneklendirme yöntemiyle anlatmak bakımından, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Yaşar OSTOVAN, Uçak Mühendisliği Bölümünün tanıtımını gerçekleştirdi.
“Sivas Bilim ve Teknoloji Buluşmaları” kapsamında düzenlenen “Lise Müdürleriyle Üniversite Tanıtım ve Koordinasyon Toplantısı”; soru-cevap, görüş ve öneriler, ortak proje fikirleri konularında yapılan değerlendirmelerle sona erdi. Toplantıda lise müdürleri tarafından dile getirilen görüş, öneri ve ortak proje fikirlerinin hassasiyetle değerlendirileceğini ve dikkate alınacağını söyleyen Rektör Kul, “Sivas Bilim ve Teknoloji Buluşmaları”nın 17 Haziran 2021 Perşembe günü, liselerde görev yapan rehber öğretmenlerle gerçekleştirilecek buluşmayla devam edeceğini söyledi.