Erasmus+ Otomotiv Konsorsiyumu (Autolia-Tech Konsorsiyumu)

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer ile Erasmus+ Koordinatörlüğü’nde görevli Öğr. Gör. Hüseyin Serdar Ramazanoğlu, Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 7 üniversitenin katılımıyla oluşturulan, Erasmus + Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA131) Programı kapsamındaki Autolia-Tech Konsorsiyumunun tanıtım ve imza törenine katıldı.

Otomotiv sektörü özelinde faaliyetlerini yürütecek konsorsiyum kapsamında; üniversitelerin otomotiv ile ilgili bölümlerindeki öğrenciler, Avrupa Birliği ülkelerinde staj yapabilme, personel ise eğitim alma ve ders verme olanağına sahip olacak. Bu bağlamda, otomotiv alanına yönelik projeden konsorsiyumdaki üniversitelerin; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümleri faydalanabilecek. Dört yıl sürecek konsorsiyum, üniversite öğrenci ve personeline Avrupa Birliği ülkelerinde staj, eğitim alma ve eğitim verme gibi imkanlar sağlayacak.

Toplantıda Üniversitemiz hakkında katılımcı üniversite yetkililerini bilgilendiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Emre Biçer, “Bu konsorsiyumun Avrupa etkileşimli olmasını çok kıymetli buluyorum. Bursa Teknik Üniversitesi öncülüğünde yapılacak bundan sonraki çalışmalara da Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak dâhil olacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

İmza töreninin ardından gün boyu süren toplantıda konsorsiyum kapsamında yapılacaklar planlandı.