Erasmus+ Genel Koordinatörlüğü 3. İstişare Toplantısı Yapıldı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ERASMUS+ Genel Koordinatörlüğü 3. İstişare Toplantısı 20 Mayıs 2021 Perşembe günü Prof. Dr. Muhammet Asım başkanlığında ilgili idari ve akademik personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Üniversite Genel Sekreteri Kadir Ali Seçer, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Emre Biçer, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Ostovan, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ekrem Eröz, Bilgi İşlem Daire Başkanı Ozan Ercan, Personel Daire Başkanı Davut Karakoç, Öğrenci İşleri Daire Başkanı  Rüştü Yılmaz, Yazı İşleri Müdürü Ömer Dönmez, Döner Sermaye İşletme Müdürü Turgay Kır, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sekreteri Seyit Karapınar, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgisayar Mühendisi Berrin Kaya ve Basın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Şube Müdürü Çetin Özdemir katıldı.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Toplantı Salonunda yapılan 3. İstişare Toplantısında; ERASMUS+ Programına katılımın ilk adımı olan ECHE (Erasmus Charter for Higer Education) belgesinin alınması ile ilgili yapılacak hazırlıklar ve işlemler görüşüldü. Bu kapsamda ECHE belgesinin alınması için 10 Haziran 2021 tarihine kadar yapılması gereken başvuruya ilişkin çalışmalar planlandı.

Erasmus+ Programının 2021-2027 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliğinin hibe programı olduğunu söyleyen Erasmus+ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Muhammet ASIM Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi EASMUS+ Genel Koordinatörlüğü, ECHE belgesini aldıktan sonra, Erasmus+ Programı kapsamında yükseköğretim kurumlarının program ülkelerindeki yükseköğretim kurumları ile ortaklık kurarak öğrenci ve personel (akademik ve idari) hareketliliği gerçekleştirilmesine imkân sağlayan “KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği” ile “KA2 Kuruluşlar ve Kurumlar Arasında İşbirliği” başlığı altında bulunan projelere başvuru yapmak üzere faaliyetlerine devam edecek.