Doç. Dr. Emre Biçer’den Önemli Akademik Eser

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Biçer, önemli bir akademik çalışmaya imza atarak “Li-iyon Piller ve Uygulamaları” kitabını yayımladı.
Li-iyon piller alanında Türkiye’de ilk Türkçe kaynak olma niteliği taşıyan bu önemli eserin hazırlanma sürecinde Doç. Dr. Emre Biçer’in yanı sıra Doç. Dr. Muhsin Mazman, Doç. Dr. Davut Uzun ve Dr. Öğr. Üyesi Cem Kaypmaz görev alarak önemli araştırma ve akademik çalışmalar gerçekleştirdi.
Li-iyon pillerin yapısını, uygulamalarını, kontrolünü, sorunlarını ve üretimini kolay bir dille anlatmayı hedefleyen “Li-iyon Piller ve Uygulamaları” kitabı, konuya ilgi duyan araştırmacılar için gerekli bilgi ve kaynakları da vererek konunun detayına inmeleri konusunda araştırmacılara katkı sağlamaktadır.
Altı bölümden oluşan kitabın İlk bölümünde; enerji ve depolama konusuna genel bir giriş niteliğinde pillerin temel kavramları, işin matematiği ve en temel bilgiler ve giriş düzeyinde Li-iyon pillerin kendilerine özgü dili anlatılmaktadır.
İkinci bölümünde; Li-iyon pil alanında uzmanlaşmak isteyen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için Li-iyon pillerin içeriğini, temel sorunları, temel sorunlara yönelik yapılan akademik çalışmalar, teknolojinin bulunduğu durum ve Li-iyon pil kimyasına dikkat çekilmektedir.
Kitabın üçüncü bölümünde; Li-iyon pillerin üretim süreci ve üretim altyapısı ele alınmaktadır. Dördüncü bölümünde; elektrifikasyona paralel pillerin tarihçesi ve Li-iyon pillerin uygulamaları ele alınırken, ayrıca bu bölümde enerji depolamadan beklenen faydalar da kapsamlı olarak incelenmektedir.
Beşinci bölümünde; Li-iyon pillerin bir araya getirildiğinde nasıl çalışması gerektiği yani Batarya Yönetim Sistemleri anlatılırken, altıncı ve son bölümde ise Li-iyon pillerin kullanımdaki güvenlik riskleri ve bu risklerin sebep ve çözümleri özetlenmektedir.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak bu denli kapsamlı ve alanına kaynaklık edecek olan akademik yayının ortaya çıkmasında emeği geçen başta akademik personelimiz Doç. Dr. Emre Biçer olmak üzere tüm çalışma ekibini tebrik eder, bundan sonraki süreçte de başarılarının devamını dileriz.