“Deniz Silah Elektronik Sistemleri” Konusu Ele Alındı

“Deniz Silah Elektronik Sistemleri” Konusu Ele Alındı

Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve Öğrenci Toplulukları tarafından başlatılan online konferans serisinin 21’inci konuğu AFCEA Uluslararası Silahlı Kuvvetler Muhabere ve Elektronik Derneği Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kâmil Zafer Selçuk oldu.
“Deniz Silah Elektronik Sistemleri” konusuyla akademik ve idari personelimiz ile bir araya gelen Kâmil Zafer Selçuk, deniz kontrolü ve gücüne ilişkin önemli hususlara dikkat çekti. Dünya ticaretinin yüzde 80’inin deniz yoluyla yapıldığını ifade eden Kâmil Zafer Selçuk; ithalat ve ihracat yapan ülkeler açısından deniz yolu ve güvenliğinin önem arz ettiğini söyledi.
Deniz güvenliğini sağlayan Harp Gemilerinin sensör ve top atış sistemlerine yönelik önemli projeler geliştirildiğini ifade eden Kâmil Zafer Selçuk “Çevre denizlerdeki petrol ve doğalgaz kaynakları dışa bağımlı olan enerji açığımız için önemli bir fırsattır. Enerji kaynaklarının yanı sıra Türkiye’de yılda 450-500 bin ton arasında balık tutuluyor. Aynı zamanda 1 milyon inek ve 10 milyon koyun taşımacılığı yapılıyor. Dünyanın en çok konteyner taşıma kapasiteli gemisi olan MOL Triumph 400 metre boyunda ve 58,8 metre genişliğindedir. Tek seferde 20 binden fazla konteyner taşıyabiliyor. Yani deniz kontrolü ve gücü ülkemizdeki bütün alanlara etki ediyor. Dolayısıyla deniz güvenliğinin sağlanması açısından önemli projeler geliştiriliyor, Harp Gemileri çok iyi derecede radarlarla donatılıyor” şeklinde konuştu.
Online konferansı takip eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meftuni Yekeler ise AFCEA Uluslararası Silahlı Kuvvetler Muhabere ve Elektronik Derneği Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kâmil Zafer Selçuk’a sunumundan dolayı teşekkür etti.


Copyright © 2024 Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi,Gültepe Mahallesi Mecnun Otyakmaz Caddesi No:1 Merkez/Sivas
Skip to content