Aselsan Akademi’den SBTÜ’ye Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul, Aselsan Akademi Direktörü Prof. Dr. Abdurrahman Akyol ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Üniversitemiz ve Aselsan arasında yapılması planlanan muhtemel iş birliklerinin görüşüldüğü ziyaretin ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul eşliğinde Aselsan Akademi Direktörü Prof. Dr. Abdurrahman Akyol ve beraberindeki heyet;

-SBTÜ Laboratuvarları,

-Optik Tasarım ve İnce Film Kaplama Merkezi,

-İleri Alaşımlar Üretim Merkezini yerinde görerek yürütülen çalışmalar hakkında konunun uzmanı akademisyenlerimiz tarafından bilgilendirildi.

Aselsan Akademi Direktörü Prof. Dr. Abdurrahman Akyol, “İsmini sıkça duyduğumuz Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesindeki teknolojik alt yapıyı yerinde inceleme fırsatı bulduk. Hayata geçirilen savunma sanayiye yönelik çalışmaların çok değerli olduğunu belirtmek isterim. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ile Aselsan olarak yapabileceğimiz iş birliklerini konuştuk. Buradaki çalışmalar ülkemiz için kıymetli ve büyük önem arz ediyor. Başta Rektör Hocamız olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ederim.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul ise, “Aselsan’ın kıymetli temsilcilerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duymaktayız. SBTÜ ve Aselsan arasında devam eden iş birliklerine yenileri eklemeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.