Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) öncülüğünde IKSAD Enstitüsü iş birliği ile hayata geçirilen ve Türkiye, Mısır, Nijerya, Cezayir, Azerbaycan, Kosova, Romanya, Vietnam, Macaristan, Hindistan, Sırbistan, ABD, Arnavutluk, İspanya, Portekiz, Gürcistan, Pakistan, Fas, Güney Afrika, Tayland olmak üzere 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışmanın görüşüldüğü 3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi tamamlandı.
SBTÜ Konferans Salonunda Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda IKSAD Enstitüsü adına konuşan Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yeter Çilesiz, “İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 5 kıtada yüzlerce üniversite, kamu kurumu ve yerel yönetimlerle aktif olarak bilimsel iş birliği yapan ve bu kapsamda çok sayıda araştırma projesi, bilimsel etkinlik ve eğitim programları düzenleyen Türkiye orijinli prestijli bir kuruluştur. Bu kongre Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile birlikte düzenlediğimiz 3. Kongre olma özelliği taşımaktadır. Kongremize katılım sağlayan ve emeği geçen herkese şahsım ve İKSAD Enstitüsü adına teşekkür ederim” dedi.
Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, “Biz üniversite olarak rektörümüzün önderliğinde bilimsel çalışmalara çok büyük kıymet ve önem veriyoruz. Üniversitemiz her yıl 1 ya da 2 kongreye ev sahipliği yapmaktadır. Bu kongreler bizim açımızdan son derece kıymetli. Uluslararası bir kongre olduğu için tüm dünyadaki araştırmacılarla bir araya gelerek iş birliği yapma imkânına sahibiz” dedi.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kağan Kökten ise kongre hakkında bilgiler vererek, “3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongre’mize yüz yüze ve online olarak 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma ile başvuru yapıldı.” şeklinde konuştu.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise yaptığı konuşmasında, “Bu kongre çeşitli araştırmaların sunulacağı bir kongre olacak. Üniversitelerin temel fonksiyonları eğitimin yanı sıra bilimsel araştırmaları gerçekleştirmektir. Burada da hem ülkeye hem de insanlığa faydalı olacak şekilde sunmaktır. Kongreler, konferanslar ve sempozyumlarda bilimsel çalışmaların diğer bilim insanlarıyla, öğrencilerle toplumun diğer kesimleri ile paylaşıldığı ortamlar olmaktadır. Dolayısıyla bilim insanları arasında bilgi alışverişinin, hem dünyadaki diğer bilim inşalarının yaptığı çalışmaların takibi açısından bu tür programları çok önemsiyorum. Öğrenciler için de bu tip programların büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Güzel bir bilimsel etkinlik ve bilim paylaşımının olacağını düşünüyorum. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.
Kongre, üç gün süren oturumların ardından nihayete erdi.
|