Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Asırlar boyu istiklal ve hürriyete âşık olan Aziz Türk milletinin ortak iradesini egemen kılan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

4 Eylül 1919’da gerçekleştirilen Sivas Kongresi’nde Türk milletinin kurtuluşunu hazırlayan kararlar alınmıştır. Bu Kongrede manda ve himaye kesin bir dille reddedilmiş, vatanın bağımsızlığını ve bütünlüğünü temin edecek tedbirler alınarak milli iradeyi hâkim kılmak üzere Temsil Heyeti seçilmiştir. Bu yönüyle baktığımızda Sivas Kongresi, 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının en önemli köşe taşlarından birini teşkil etmiştir.

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenliğimizin somutlaştığı 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Cumhuriyeti yaşatacak ve yükseltecek olanlar nasıl ki yeni yetişen nesillerse; Türk istiklalini ilelebet sürdürüp koruyacak olanlar da yine bu nesiller olacaktır.

Bizler de SBTÜ ailesi olarak üstlendiğimiz misyonumuzla, sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin, bilimin ışığında yetişmeleri noktasında üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak durmadan, yorulmadan çalışma azim ve kararlılığındayız.

Milli iradeye, istiklal ve hürriyete olan inancımızla, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyorum.