<b>MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Uğur Görgen ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Ziyaret</b>

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Uğur Görgen ve yönetim kurulu üyeleri 16 Mart 2023 Perşembe günü Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini ziyaret etti.
Ziyaret programı kapsamında ilk olarak MÜSİAD Sivas Şubesi yöneticileriyle senato salonunda bir araya gelen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Programda konuşan SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul; “Ziyaretiniz beni çok memnun etti. Yaptığınız Ar-Ge ve çalışmaların ticarileşmesi, ihraç edilmesi beni çok sevindirdi. Yerli ürünlerin ülkemizde imalatının gerçekleştirilmesiyle ithal ürünlere yönelen eğilimi kırması takdire şayan. MÜSİAD Sivas Şubesi ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında güzel bir iş birliği kurulacağına ve güzel projeler geliştireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Uğur Görgen ise yaptığı konuşmada; “Üniversitemizin Ar-Ge ve sanayi çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemizin yürüttüğü çalışmalarıyla şehrimize değer kattığını görüyoruz. MÜSİAD Sivas Şubesi olarak üniversite sanayi iş birliğini önemsiyor, ortak proje geliştirilmesi ve çalışmalar yürütülmesi noktasında elimizden gelen ne varsa ortaya koymak istiyoruz. Ayrıca Üniversitemizin savunma sanayi kuruluşlarıyla yaptığı iş birliklerini ve yürüttüğü projeleri gıpta ile takip ediyoruz. Biz de iş adamları olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye hazırız” ifadelerine yer verdi.
MÜSİAD Sivas Şubesi Basın ve Halkla İlişkiler Komisyon Başkanı ve Kariyer Enstitü firması sahibi Mehmet Erdem Tokuş da Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin Sivas’a değer kattığını belirterek; “Firma olarak, uzaktan eğitim sistemleri üzerine çalışmalar yürütüyoruz. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan gibi kurumlara uzaktan eğitim sistemi hizmeti veriyoruz. Bu noktada Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemize katkı sağlayacak çalışmalara, Uzaktan Eğitim Sistemleri üzerine ortak projeler geliştirmeye hazırız. Özellikle savunma sanayi alanında yaptığınız çalışmalar ve iş birlikleriniz şehrimize değer katıyor. Bu değeri daha iyi noktalara taşımak için elimizden gelen bütün çalışmaları ortaya koymaya hazırız” dedi.
MÜSİAD Sivas Şubesi Kurumsal İlişkiler Komisyon Başkanı Muhammet Yavuz Şimşek; “Bilişim sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Bunun yanı sıra Sivas Cumhuriyet Teknokent bünyesinde pozitif ofis adı altında otomasyon yazılımı yapıyoruz. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemizde de TEKNOPARK olmasını arzu ediyoruz. Bu noktada Üniversitemize elimizden gelen desteği vereceğiz. Üniversitelerdeki akademik bilgi ticarileştiği zaman başarı ortaya çıkar. Biz de bu başarıyı ortaya koymak için Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile iş birliğine hazırız” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından MÜSİAD Sivas Şube üyesi Selvet Marka Sahibi Burhan Pınarbaşı tarafından Sivas Cumhuriyet Teknokent’te geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli stetoskobu Selvet Apache Stetoskop’un tasarım tescilinin Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine devri gerçekleştirildi.
Marka tasarım tesciline ilişkin konuşan MÜSİAD Sivas Şube üyesi Burhan Pınarbaşı; “Devletimizin sunduğu imkanlarla çalışmalar yapıyoruz. Gerçekten de çalışınca, gayret edince, hocalarımızın da desteğini alınca hayal ettiğimiz noktaya geldiğimizi fark ettik. Hatta bununla da yetinmeyerek daha ötesini nasıl yapabiliriz düşüncesiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Stetoskobumuzun üç farklı modelini geliştirdik. Şimdi dünyaya ihraç ediyoruz. Biz, hocalarımızın desteğiyle çalışmalar yürütüyor, projeler geliştiriyoruz. Yani fikirlerimiz hocalarımızın desteğiyle büyüyor ve gelişiyor. Ben de böylesine güzel çalışmalara imza atan Üniversitemize temsili bir katkı sağlamak istedim. Bugüne dek olduğu gibi bundan sonraki süreçte de üniversite sanayi iş birliğini sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Türkiye'nin ilk yerli stetoskobu Selvet Apache Stetoskop’u yakından inceleyen SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Burhan Pınarbaşı’na teşekkür ederek; “İmzalanan protokol ile Selvet Apache Stetoskop’un tasarım tescili Üniversitemize devredildi. Güzel düşüncelerinden dolayı Burhan Pınarbaşı’na ve ekibine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.
       Ziyaret kapsamında MÜSİAD Sivas Şube Yönetim Kurulu üyeleri Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampüsünde ve laboratuvarlarında incelemelerde bulundu.

Ziyarete MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Uğur Görgen’in yanı sıra
·         Kurumsal İlişkiler Komisyon Başkanı Muhammet Yavuz Şimşek
·         Sektör Kurulları Komisyon Başkanı Şahin Çekin
·         Bütçe ve Mali İşler Komisyon Başkanı Uğur Ağbaba
·         Turizm Tanıtım Komisyon Başkanı ve Karz'ı Hasen Sandığı Komisyon Başkanı Ömer Arslan
·         Basın ve Halkla İlişkiler Komisyon Başkanı Mehmet Erdem Tokuş
·         Genç MÜSİAD Sivas Başkanı Selim Demirkaynak
·         Sosyal İlişkiler Komite Başkanı Bülent Korkmaz
·         KOSGEB - ORAN Kalkınma Ajansı MÜSİAD Temsilcisi Alper Kayahan
·         Karz-ı Hasen Sandığı’ndan Sorumlu Komite Başkan Yardımcısı Zeki Çetin
·         Kamu Üniversite ve Sanayi İşbirliği (KÜSİ) - MÜSİAD Temsilcisi Ekrem Doğan
·         Eğitim – Kültür ve Üye Tanıtımından Sorumlu Komite Başkanı Gülşah Türkyılmaz
·         Eğitim – Kültür ve Üye Tanıtımından Sorumlu Komite Başkan Yardımcısı Pınar Aslan
·         MÜSİAD Ticaret Ofisi Başkan Yardımcısı Resul Koçak
·         Sektör Kurulları Komisyon Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Erdoğan
·         MÜSİAD Sivas Şube Üyeleri, Yüksel Kurt, Seyfi Baş, Ahmet Tokgöz, Şuayip Dinç ve
·         MÜSİAD Sivas Şube Müdürü Ahmet Turan Ergüt katıldı.

Program toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.